Το τριήμερο 19-21 Ιουνίου η καρδιά του ποδηλάτου θα «χτυπάει» στη Στοά Εμπόρων (Βουλής 8-10), στο Κέντρο της Αθήνας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το ποδηλατικό event Cyclehack Athens! Κομμάτι μιας παγκόσμιας κίνησης με ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε 35 χώρες του κόσμου.

Πολίτες με ανήσυχο πνεύμα, αγάπη για το πετάλι αλλά και ταλέντο θα μαζευτούν με στόχο να βρουν έξυπνες λύσεις για τα πιο απίθανα ποδηλατικά προβλήματα. Για 48 ώρες θα χακάρουν, θα δοκιμάζουν, θα προτείνουν. Θα σχεδιάζουν και θα δημιουργούν προκειμένου να κάνουν τη ζωή μας στο ποδήλατο πιο εύκολη.

Η Αθήνα είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στο θέμα των υποδομών που προσφέρονται για ποδήλατο, έτσι το «Cyclehack Athens» είναι μία καλή ευκαιρία για να προταθούν φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες για το ποδήλατο στην Πρωτεύουσα.

Οι κακοί δρόμοι, η οδηγική συμπεριφορά από τα λεωφορεία ή τα μηχανάκια, η κλοπή ποδηλάτων, η έλλειψη ποδηλατόδρομων – ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για όσους θέλουν να μετακινηθούν με ποδήλατο στην Αθήνα – είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία θα μπορέσουν να καταπιαστούν οι συμμετέχοντες. Επιπλέον, όσοι βρεθούν σ’ αυτό το ξεχωριστό ποδηλατικό τριήμερο θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για τη σήμανση της πόλης. Τα καλύτερα hacks θα βραβευτούν. Και την Κυριακή, θα αναδειχθεί η καλύτερη πρόταση, το καλύτερο project.

Δηλώστε άμεσα συμμετοχή

Όσοι αγαπάτε το ποδήλατο και θέλετε να προτείνετε ιδέες θα πρέπει να σπεύσετε με…γρήγορες πεταλιές. Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Γι’ αυτό συμπληρώστε άμεσα τη σχετική φόρμα και θα ειδοποιηθείτε ηλεκτρονικά από τους διοργανωτές.

Ένα τριήμερο (19-21 Ιουνίου) γεμάτο ιδέες για το ποδήλατο

Σημειώνεται ότι το ποδηλατικό τριήμερο Cyclehack Athens πραγματοποιείται για πρώτη φορά και θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε άλλες 35 πόλεις ανά τον κόσμο. Από το Άμστερνταμ, τη Γλασκώβη και το Μιλάνο, έως το Βανκούβερ, τη Βηρυτό και το Σίδνεϊ.

Δείτε μέρα προς μέρα τι θα γίνει στο Cyclehack Athens

Παρασκευή 19 Ιουνίου

Οι 40 συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες. Θα έχουν στη διάθεσή τους 48 ώρες προκειμένου να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν λύσεις σε πραγματικές ποδηλατικές ανάγκες.

Σαββατο 20 Ιουνίου

Είναι η ημέρα που οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν θα κατασκευάσουν, θα δημιουργήσουν.

Κυριακή 21 Ιουνίου

Οιι ομάδες θα δείξουν τα projects τους και θα αναδειχθεί το καλύτερο.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.

Προτάσεις, ιδέες, σχέδια, έξυπνες λύσεις για να γίνει η ζωή των πολιτών,

μικρών και μεγάλων, καλύτερη θα έχει το τριήμερο ποδηλατικό event Cyclehack Athens

Οι διοργανωτές θα σας παρέχουν όλα τα βασικά για να κατασκευάσετε τις ιδέες σας καθώς και πρόσβαση σε 3d printer και εκτυπωτή. Εσείς φέρτε μαζί σας ό,τι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για το hack σας.

Στη διάθεσή σας στη στοά εμπόρων θα υπάρχουν:

– Χαρτιά, γραφική ύλη, χαρτόνια, πλαστελίνες (protoyping)

– Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός (δίσκος, τριπάνι, κλειδιά, κατσαβίδια, allens κτλ)

– Ηλεκτροκόλληση (ηλεκτρόδιο)

– Προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκα, γάντια, γυαλιά, ποδιά)

– Ηλεκτροκόλληση

– Προστατευτικό εξοπλισμό

– Bits and bobs ποδηλατικά

– παλιά ποδήλατα (παιδικό & ενηλικων)

– ραπτομηχανή

-υφάσματα, κλωστές

Μερικά ακόμη χρήσιμα

*Καθώς οι θέσεις ειναι περιορισμένες, θα ειδοποιηθείτε ηλεκτρονικά έως την Πεμπτη 18 Ιουνίου για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας.

*Οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία με δική τους ευθύνη

*Θα παρέχεται σύνδεση στο ίντερνετ και δύο λαπτοπς αλλά φέρτε δικό σας υπολογιστή

*Απαιτείται η συμμετοχή σας καθόλη τη διάρκεια του event (19-21 Ιουνίου)

*Παρέχεται φαγητό και μπύρα

*Σε απευθείας συνδεση με το #cyclehackamsterdam (μεσω skype) για ανταλλαγή απόψεων

Το Cyclehack

To Cyclehack είναι μία παγκόσμια κίνηση που ιδρύθηκε το 2014 και στόχο έχει να τον κόσμο περισσότερο βιώσιμο περιορίζοντας τα εμπόδια σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση με ποδήλατο. Επιθυμία της κίνησης είναι να κάνει τους πολίτες να γίνουν πιο ενεργοί, να προτείνουν οι ίδιοι πράγματα έτσι ώστε το ποδήλατο και η μετακίνηση με πετάλι να γίνει ευκολότερη, πιο προσιτή και διασκεδαστική για όλους.

Οι άνθρωποι της κίνησης «Cyclehack» πιστεύουν πως παροτρύνοντας τους πολίτες, τις κυβερνήσεις, άλλους οργανισμούς να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες γύρω από το ποδήλατο μπορούν να βοηθήσουν να «χτιστεί» μία πιο δημιουργική κοινωνία.

Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση