Αν θέλει κάποιος να δει κατάματα την πραγματικότητα, ασφαλώς και θα διαπιστώσει ότι ένα σύνολο ανεβάζει κατακόρυφα και την απόδοση των ποδοσφαιριστών ή τους κάνει καλύτερους στα μάτια θεατών, παραγόντων ή ατζέντηδων. Να το πούμε κοιτώντας στο παρελθόν; Ο Αμανατίδης με τον Ανατολάκη δεν ήταν κάτι το σπέσιαλ, αλλά επί σειρά ετών αποτέλεσαν ένα καλό δίδυμο στην άμυνα του Ολυμπιακού, που έμοιαζε εκείνα τα χρόνια με καλοδουλεμένη μηχανή.

Τι βλέπουμε τώρα; Το αντίστοιχο παράδειγμα της ΑΕΚ. Γιατί ο Βράνιες ναι μεν είναι καλή πάστα αμυντικού, έχει όμως κοντά του τον Τσιγκρίνσκι και τη «σκούπα» με το όνομα Μπακάκης, οπότε σίγουρα δένει πολύ κοντά τους. Ο δε Μπακάκης, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε προ καιρού, δείχνει αναγεννημένος και με όπλο τις δυνάμεις και τη θετική ψυχολογία μπορεί να βγάζει ωραίες σέντρες ακόμη και με το αριστερό. Είναι κρίκος σε μια αλυσίδα που αποδίδει το καλύτερο δυνατό. Ενα συγκρότημα που κατάφερε να αποδίδει καλά, ακόμη και δίχως τον μαέστρο που ονομάζεται Μάνταλος, ακόμη και χωρίς τα μεγάλα αστέρια. Γιατί τούτη η ΑΕΚ δεν διαθέτει το ξεχωριστό ταλέντο της ομάδας του ’90, ωστόσο μπορεί να κοιτά στα μάτια κάθε αντίπαλο, κυρίως γιατί έμαθε να πιστεύει στον εαυτό της. Το ρόστερ μεγάλωσε με την προσθήκη των Μοράν και Μασούντ, ενώ ακόμη κι αν οι πρόσφατες μεταγραφές δεν αποδίδουν εντυπωσιακά, συμβάλλουν καθοριστικά στο rotation και την ξεκούραση κάποιων συμπαικτών τους.

Ολα τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν το εξής: η σταθερότητα και η ομοιογένεια είναι το μείζον στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό. Αν αλλάζεις συνέχεια οδηγούς του οχήματος, η μηχανή δύσκολα θα στρώσει…

Κλάση

Ωρες ώρες όταν βλέπεις τον Μπίσεσβαρ, αναρωτιέσαι πώς αυτός ο τόσο ικανός και ποιοτικός μέσος με τις έξοχες πάσες στους επιθετικούς δεν είναι βασικός. Τι στο καλό, έχουν πολλούς καλύτερους στη θέση του στην Τούμπα ή δεν μαρκάρει όπως απαιτούν οι τεχνικοί τη σημερινή εποχή, που ζητούν κυρίως αθλητές και όχι ποδοσφαιριστές;

Βόμβα

Αναστάτωση επικράτησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου, που έκανε λόγο για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της ομοσπονδίας. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό υπήρξε άμεση εκκένωση των χώρων και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν τις απαραίτητες έρευνες. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.