Ηρακλής

Αυτή η είδηση δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά: ο «Ηρα» γίνεται 109 ετών, κουβαλά δάφνες και θύμησες ενός ένδοξου παρελθόντος και παράλληλα την αβεβαιότητα του μέλλοντος. Οι σύγχρονοι ίσως να μη γνωρίζουν επακριβώς για τι μέγεθος μιλάμε. Ο Ηρακλής είναι σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης, όχι ακριβώς ο «τρίτος της παρέας» μαζί με ΠΑΟΚ και Αρη, αλλά ισότιμός τους όπως εκτιμούν οι φανατικοί οπαδοί που δεν είναι λίγοι και σίγουρα παραμένουν πιστοί. Ο Χατζηπαναγής είναι η βιτρίνα. Αλλά από το Καυτανζόγλειο πέρασαν και άλλοι: ο Αϊδινίου, ο Κουσουλάκης, ο Κωφίδης, ο Παπαϊωάννου. Και από το τμήμα μπάσκετ, όχι μόνο ο σκόρερ ολκής Ινγκραμ, αλλά και ο μέγας Διαμαντίδης. Οσο για το βόλεϊ, το τμήμα που έφερε τα περισσότερα τρόπαια (5 τίτλοι πρωταθλήματος), ποιος αλήθεια δεν θαύμασε τον Κράβαρικ; Τώρα, ο Ηρακλής βολοδέρνει στις μικρές κατηγορίες. Τιμωρημένος από τα λάθη και τις απερισκεψίες παραγόντων, από υποβιβασμούς και χρέη. Ζει με μια ελπίδα. Να επιστρέψει δυναμικά. Το αξίζει. Για να θυμίσει σε όλους την ιστορία και τη βαριά φανέλα του.

Επιστροφή ενός θρύλου

Υστερα από τριάντα χρόνια απουσίας, η Alfa Romeo επανέρχεται στη Formula 1. Συγκεκριμένα, η ιταλική φίρμα αρχίζει συνεργασία με την ομάδα της Formula 1 Sauber F1 Team. Τα μονοθέσια θα φέρουν τα χρώματα και τα σήματα της Alfa Romeo, του επίσημου χορηγού της ομάδας, ενώ θα εξοπλίζονται με κινητήρες της Ferrari 2018. Το επίσημο όνομα θα είναι Alfa Romeo Sauber F1 Team. Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, CEO της FCA, δήλωσε: «Η συμφωνία με τη Sauber F1 Team αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναμόρφωση της μάρκας της Alfa Romeo. Η ιστορική μάρκα που συνέβαλε στη διαμόρφωση της ιστορίας του σπορ, θα αγωνιστεί ξανά δίπλα στους άλλους κατασκευαστές που συμμετέχουν στη Formula 1».

Απόλυση

Η κάτωθι ιστορία διαζυγίου έχει το ενδιαφέρον της: η ομοσπονδία της Βενεζουέλας απέλυσε τον προπονητή της ομάδας Κ-20 των γυναικών, Κένεθ Ζερεμέντα από τον Παναμά, με την επίσημη δικαιολογία των κακών αποτελεσμάτων. Καθόλου παράξενο θα πείτε και σωστά. Ωστόσο, ο ίδιος ο κόουτς έδωσε μια διαφορετική εξήγηση που ελαφρώς σοκάρει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι παίκτριες υπέφεραν από υποσιτισμό»!

Βολάν

Προ ετών είχε αποκληθεί νέος Μουρίνιο. Τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Βίλας Μπόας πέρασε και δεν ακούμπησε. Αποχώρησε από τη Σαγκάη και ήδη σκέφτεται το επόμενο εγχείρημά του. Θα πιάσει τιμόνι και θα οδηγήσει στο επίπονο ράλι Ντακάρ στις αρχές του νέου έτους στη Νότια Αμερική. Καμία σχέση με την προπονητική, ωστόσο, όπως λέει, εκπληρώνεται ένα όνειρό του.