«Για πόσον καιρό σκοπεύει ο Πρωθυπουργός να διατηρεί στη θέση του τον κ. Γεωργίου προστατεύοντας έτσι τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου;» (επίκαιρη ερώτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου προς Αντώνη Σαμαρά, 22/1/2013).

«Το φούσκωμα του ελλείμματος από τον Γεωργίου, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι φυσική συνέχεια του αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στον εφιάλτη των Μνημονίων» (δηλώσεις του τότε βουλευτή της ΝΔ και νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη Βουλή, 29/7/2014).

«Ο εκτελεστής Γεωργίου και οι εντολοδότες του» (τίτλος άρθρου της «Αυγής», 4/8/2016).

«Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος. Πώς και εάν διογκώθηκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο» (δηλώσεις του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο Κόκκινο, 4/8/2016).

«Αποκαλυπτική δημοσίευση για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ – Γεωργίου. Τελικά η αλήθεια είναι σκληρή για όσους περιφρονούν την πατρίδα» (tweet του πρώην υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 5/8/2016 για το εξώφυλλο του περιοδικού «Εικόνες» με τίτλο «210 δισ. μας στοίχισε το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ». Retweet έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς).

«Η υπόθεση Γεωργίου, η υπόθεση παραποίησης των στατιστικών στοιχείων, έχει να κάνει ακριβώς με την προσπάθεια να εκμηδενιστεί το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή» (συνέντευξη Τύπου Πάνου Καμμένου, 14/9/2016).

Δεν είναι όλα. Υπάρχουν κι άλλες δηλώσεις μελών της αγαστής συριζοκαμμενοκαραμανλικής συμμαχίας εναντίον του πρώην προέδρου της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου. Ο στόχος ήταν σαφής: να επιρριφθεί σ’ εκείνον, με αστήρικτες και εξωφρενικές κατηγορίες, η ευθύνη για τα Μνημόνια, ώστε να απομακρυνθούν οι προβολείς από τους πραγματικούς υπευθύνους. Ο Γεωργίου δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις, υπέστη τεράστια ταλαιπωρία, αλλά κέρδισε όλες τις δικαστικές μάχες, απηλλάγη απ’ όλες τις κατηγορίες. Και τώρα; Πώς θα αποκατασταθεί η τιμή του;

Τη λύση την έδωσαν οι θεσμοί, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πληρώσει τα δικαστικά και προσωπικά έξοδα του αδίκως διωχθέντος προκειμένου να εισπράξει την τελευταία δόση. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η κυβέρνηση όχι μόνο δέχθηκε να πληρώσει πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά θα ζητήσει και συγγνώμη. Και ποιος διαμαρτύρεται γι’ αυτό με ερώτησή του στη Βουλή; Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, που τον Ιούλιο του 2014 χαρακτήριζε την παραπομπή Γεωργίου «κολοσσιαίο θέμα» και τον καλούσε να μην παριστάνει άλλο τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ…

Η πληγή είναι πράγματι βαθιά, αλλά δεν έχει σχέση μ’ αυτή που εννοούσε ο Νίκος Παππάς. Είναι αυτή η συνεχής απάτη και το θράσος, είναι η παντελής έλλειψη αυτοκριτικής, είναι αυτοί οι κύκλοι, οι αέναοι κύκλοι που κάνει η πολιτική μας ζωή. Είναι μια αφόρητη παρακμή.