Λέγεται πως ο πιο δυνατός πόνος είναι αυτός που προκαλούν οι ερωτευμένοι ο ένας στον άλλον. Το δηλητήριο του εγωισμού χύνεται στις άλλοτε παλλόμενες από πάθος φλέβες, σκοτώνοντας κάθε ερωτικά διεγερμένο κύτταρο.

Πριν από τρεις μήνες ο Μάρκους Μπεργκ αναδεικνυόταν τρίτος καλύτερος ξένος επιθετικός του Παναθηναϊκού όλων των εποχών, σε διαδικτυακή σφυγμομέτρηση.

Ο «πράσινος» Τύπος έγραφε ύμνους για τον «κορυφαίο σκόρερ του κόσμου» για το 2017 και οι οπαδοί του Τριφυλλιού έπιναν νερό στο όνομά του.

Μέχρι τη στιγμή που η πλούσια νύφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεμυάλισε τον Σουηδό και η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στην αρχή της εβδομάδας.

Η ένταση των χτυπημάτων ένθεν κακείθεν θυμίζει πόσο έντονη ήταν η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Μπεργκ. Θυμίζει επίσης πως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το συναίσθημα χάνει σχεδόν πάντα από το χρώμα του χρήματος.

Είναι προδότης ο Μπεργκ; Ασφαλώς όχι. Ολοι αυτοί που του απευθύνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς είναι βέβαιο πως θα έπρατταν ό,τι και ο σουηδός ποδοσφαιριστής για πολύ λιγότερα χρήματα. Ο Μπεργκ τίμησε την πράσινη φανέλα και αυτή με τη σειρά της τον κράτησε ψηλά στις προτιμήσεις του εκάστοτε ομοσπονδιακού προπονητή της Σουηδίας.

Τώρα ήρθε η δύσκολη ώρα του αποχωρισμού. Ο εραστής γελά κοιμώμενος και θρηνεί ξυπνώντας, όπως είχε πει ο Πυθαγόρας.