Δευτέρα σήμερα, αρχή της εβδομάδος, και μιας και περίπου όλα είναι γνωστά (από το πώς προστατεύεται η εθνική κυριαρχία στην Ειδομένη μέχρι τις παραστάσεις που δίνει καθ’ εκάστην το γνωστό «Τσίρκο Μεντράνο» της Αριστεράς), σκέφθηκα να πάμε μερικές ημέρες πίσω, στην περασμένη Πέμπτη συγκεκριμένα, για να δούμε και πώς νομοθετεί αυτό το «τσίρκο», έτσι ώστε να συμπληρωθεί το παζλ και να προκύψει ολοκληρωμένη η εικόνα της «πρώτη φορά (ανάθεμα την ώρα που λέμε και στην Ηπειρο) Αριστερά» κυβέρνησης.

Η Βουλή λοιπόν, η οποία έχει λύσει όλα τα θέματα της χώρας νομοθετώντας επ’ αυτών με τον γνωστό –καλύτερος δεν υπάρχει –τρόπο, αποφασίζει ξαφνικά να ψηφίσει νομοσχέδιο υπό τον τίτλο –προσέξτε με παρακαλώ –«Κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας»!!

Το οποίο από μόνο του σε απλά ελληνικά είναι ένα… εξαιρετικό νέο! Σημαίνει ότι κάποτε –κάποτε γιατί τώρα δεν υφίσταται και προφανώς ούτε στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει –θα αποκτήσουμε αεροπορική σύνδεση με τη Νέα Ζηλανδία. Εμείς, που ακόμη και στις χρυσές εποχές της Ολυμπιακής τα αεροπλάνα της έφθαναν μέχρι Μελβούρνη και Σίδνεϊ, ύστερα από… διήμερο.

Τέλος πάντων, λες ΟΚ, δεν πειράζει. Οι άνθρωποι έχουν «όραμα», βλέπουν μακριά, κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί και αυτό το θαύμα, να πηγαίνουν οι Ελληνες αεροπορικώς στη Νέα Ζηλανδία και να μας έρχονται Nεοζηλανδοί.

Αλλά αποδεικνύεται ότι το δικό τους όραμα είναι σαν της Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω (μορφή μεγάλη στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και εκείνης του ’70 –κάθε βράδυ η Παναγία είχε το κακό συνήθειο να επισκέπτεται την Αγία Αθανασία και να της χαράζει στο στήθος κάτι ανορθόγραφες επιγραφές και μετά η Αγία Αθανασία μάζευε κάτι δικούς μας, ρεπόρτερ και τους τις έδειχνε –grande success το αποκλειστικό με τα tits, Θεέ μου συγχώρα με, της Αγίας)…

Διότι κατά τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κύριοι Δ. Εμμανουηλίδης, Κ. Μορφίδης και Γ. Παπαφιλίππου αγνώστων λοιπών στοιχείων σε εμένα, αφού προφανώς έλυσαν νομοθετικά όλα τα προβλήματα της χώρας και των τοπικών κοινωνιών από τις οποίες εστάλησαν στη Βουλή, σου λέει δεν συντάσσουμε και μια τροπολογία η οποία να απαλλάσσει από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ βιομηχανίες αποκλειστικά ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους;

–Μπράβο στα καλόπαιδα, την κάνω ασμένως δεκτή (δυνητικά θα μπορούσε να) είπε ο αρμόδιος υπουργός Σπίρτζης και επειδή γενικώς είναι large ο άνθρωπος, δέχθηκε η ισχύς της να είναι αναδρομική, από την 1η του έτους.

Εγώ πληροφορήθηκα την ύπαρξή της (και την ψήφισή της) την επομένη. Την Παρασκευή το βράδυ. Και επειδή κάτι μου θύμισε, άρχισα να ψάχνω. Και βρήκα. Πέρυσι τον Ιούνιο είχε συμβεί κάτι ανάλογο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά τους πήραν χαμπάρι οι της αντιπολίτευσης, αντέδρασαν έντονα και η δυστυχής υπουργός, τότε, Βαλαβάνη την απέσυρε την (ν)τροπολογία.

Τώρα δεν ξέρω τι έγινε. Κοιμόταν ο Δένδιας; Τον είχε ψιλοπάρει ο Βρούτσης; Αγνοώ! Εκείνο για το οποίο μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι η (ν)τροπολογία μού κάνει για ωραία φωτογραφία, από αυτές τις «εβδομαδιαίες» που έβγαζαν παλιά, διότι αυτό το «ΜΟΝΟ» αφορά μία (αριθμός 1) βιομηχανία.

Και επειδή «το λέν’ οι κούκοι στα βουνά κι οι πέρδικες στα πλάγια» δεν θα πω τίποτε το εξωφρενικό αν αναφέρω ότι όλως τυχαίως η βιομηχανία αυτή ανήκει σε βιομήχανο φίλο της κυβέρνησης με τις «σωστές», πιο σωστές δεν γίνεται, «άκρες» στο Μέγαρο Μαξίμου. Τούτου δοθέντος και επειδή οι φίλοι αυτή την εποχή, που τα ζόρια της κυβέρνησης είναι μεγάλα, μειώνονται ιλιγγιωδώς και το δίκαιο είναι να ανταμείβονται όσοι παραμένουν σταθεροί, υπολογίζεται ότι το ετήσιο όφελος της βιομηχανίας του από την κατάργηση του ΕΦΚ θα είναι περί τα 9 εκατ. ζεστά ευρώπουλα.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο. Θα πω μόνο ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε τόσο«περιορισμένη» ορατότητα και είχε γενικεύσει την απαλλαγή του φυσικού αερίου από τον ΕΦΚ, αυτό θα μείωνε σημαντικά το κόστος του φυσικού αερίου για νοικοκυριά και βιομηχανίες που το χρησιμοποιούν. Το οποίο, όπως έχουμε ξαναπεί και θυμούνται υποθέτω οι επιμελείς αναγνώστες μου, είναι 40% ακριβότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη, διότι πολύ απλά όταν υπογράφηκαν το πάλαι οι σχετικές συμφωνίες προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία οι «μεσολαβητές» έβαλαν πάνω στην τιμή και το «κατιτίς» τους. Για τον κόπο τους, βρε αδελφέ…

Ακρως τρελό κι απόρρητο

Στο μεταξύ, και σε ένα άλλο επίπεδο, θέλω να αποκαλύψω το… απόρρητο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Πόσα θες να μας τρελάνεις»! Πρόκειται, όπως με ενημέρωσαν, για ένα σχέδιο του οποίου στόχος είναι να «ζαλίσει» το πανελλήνιο με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί να αντιληφθεί τι του συμβαίνει, ώστε η συριζοκατάσταση να περνάει ό,τι θέλει και όποτε θέλει!

Για να γίνω πιο κατανοητός μετέρχομαι δύο παραδειγμάτων.

Πρώτον, τα όσα τρελά συμβαίνουν με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την οποία διεξήλθε επιτυχώς το ΤΑΙΠΕΔ, και η σχετική συμφωνία –θυμίζω –με τους κινέζους επενδυτές υπογράφηκε παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή (θα γινόταν στο Ζάππειο η τελετή, αλλά ο λαοφιλής Αλέξης δεν άντεχε λέει την παρουσία… κοινού –κουράστηκε ο άνθρωπος να αποθεώνεται… –και τη μετακίνησαν).

Η συμφωνία υπογράφηκε, αλλά υπουργός της κυβέρνησης, ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Δρίτσας, ως άλλος Δον Κιχώτης καβάλα στον ψωραλέο Ροσινάντε, λέει: «Οχι, δεν τελείωσε η ιδιωτικοποίηση». Και όχι μόνο αυτό αλλά την πέφτει και στον Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ, λες και ο Πιτσιόρλας ενεργεί μόνος του και όχι κατ’ εντολήν της κυβέρνησης.

Το καταπληκτικότερο δε είναι ότι δήλωσε και το ακόλουθο, το οποίο το βρήκα εξαιρετικό διότι «δένει» απολύτως με το σχέδιο που προανέφερα:

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε».

Αλλη πίστα ο Δρίτσας! Αλλη. Δεν υπάρχει…

(Αλλά υπουργός, υπουργός…)

Ανατριχίλα

Δεύτερον: δηλώσεις του αντιπροέδρου Δραγασάκη, τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου υποβλέπει εδώ και πολύ καιρό, διότι τους τον κάρφωσαν ότι η διαπλοκή (χα, ακόμη ζωντανή η άτιμη, δεν λέει να τα κακαρώσει…) τον ετοιμάζει για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

Στην εντελώς απέξω ο σοβαρός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προβαίνει σε δήλωση, η οποία είναι προφανές ότι επιδιώκει να «χαϊδέψει» αφτιά –τα «γούτσου γούτσου» αφτάκια του αγοριού Αλέξη. Και τι λέει ο άνθρωπος-λύση;

Το σκέτη ανατριχίλα «8 με 10 χρόνια πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»!!

ΟΚ Πρόεδρε, το καταλάβαμε…

(Σχέδιο «Πόσα θες –κι εσύ –να μας τρελάνεις», ε;)