Κατανοούν, μα «δεν παντρεύονται»

Δεν βλέπω διατεθειμένη τη Νέα Δημοκρατία να αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου Βαγγέλη για την υπογραφή «μιας νέας συμφωνίας διακυβέρνησης» μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων. Αν κατάλαβα σωστά συνομιλώντας χθες το απόγευμα με κυβερνητικό παράγοντα που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Αντώνη, πιο κοντά δεν γίνεται, η Νέα Δημοκρατία «δεν βλέπει τον λόγο για κάτι τέτοιο».

–Μα έχουν αλλάξει οι συνθήκες σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο υποστήριξα, περισσότερο για να τονώσω τη συζήτηση, παρά γιατί πραγματικά το πιστεύω.

–Δεν ξέρω ποιες είναι οι συνθήκες που έχουν αλλάξει, μου απάντησε. Γνωρίζω όμως ότι ο πρόεδρος (ο πρόεδρος Αντώνης δηλαδή) και όλοι εμείς έχουμε, και θα έχουμε ώς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απέραντη κατανόηση για όσα δηλώνει ο κ. Βενιζέλος.

–Προς τι αυτή η μεγαθυμία;

–Δεν πρόκειται περί μεγαθυμίας, περί κατανόησης πρόκειται. Αυτό το Συνέδριο θα είναι το δυσκολότερο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό την όλη διαδικασία!

Του Αγίου Βαλεντίνου χθες, δεν τους παρεξηγώ. Αλλά σπεύδω να επισημάνω μια ατάκα που άκουσα αργότερα από τον εκπρόσωπο Σίμο, από τον οποίο ζήτησα να με ενημερώσει αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ώς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

–Θα τον ωφελήσει σε τίποτε; (εννοούσε τον πρόεδρο Βαγγέλη).

Δεν είχα αντεπιχείρημα και τον έκλεισα…

Αντε και καλό καλοκαίρι

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατά τα λεγόμενα του εκπροσώπου Σίμου δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Θα συγκληθεί όμως σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο την «ήμουνα νιος και γέρασα» επιτάχυνση της απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος να χαιρετίσω τη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου, ακριβώς ενάμιση μήνα μετά τον νέο χρόνο, διότι αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος Αντώνης ζήλωσε τη δόξα του αποκαλούμενου και ως «καλύτερου πελάτη των χασαποταβερνών Χασιάς και Μεσογείων» Κώστα Καραμανλή. Θυμίζω σχετικά ότι το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο συγκλήθηκε στα μέσα του Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την απόφαση για τη δόση. Υποθέτω ότι με τη λήξη του σημερινού Υπουργικού, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν ευχές για… καλό καλοκαίρι, τώρα…

Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε, Πάκη μου

Αναφέρθηκα στην κυβέρνηση Καραμανλή και δεν μπορώ να μην απευθύνω έκκληση στον μαχητή Προκόπη, Πάκη για τους φίλους, Παυλόπουλο (μικρή φωτογραφία) να ηρεμήσει. Εκτίθεται και είναι κρίμα, μεγάλος άνθρωπος! Ο φίλος Πάκης έχει πάρει σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα για να υπερασπιστεί, πρώτον, το έργο (τι ανέκδοτο κι αυτό!) του… εξουθενωμένου και, δεύτερον, για να ισχυριστεί ότι επί των ημερών του δεν έγιναν διορισμοί, αλλά φευ υπάρχουν τα στοιχεία που υπερίπτανται ως βρεμένες πατσαβούρες και ενδέχεται να τον συναντήσουν τυχαία! Χθες ας πούμε, ύστερα από μια διετία δικαστικής έρευνας, ασκήθηκε δίωξη για το πάρτι των παράνομων διορισμών που έγιναν επί των ημερών του… εξουθενωμένου στο μετρό και από κερδοφόρα επιχείρηση το κατάντησαν ελλειμματική –και έρμαιο στα χέρια των Σταματόπουλων.

Προσέλαβαν 220 άτομα –τέτοιο πάρτι. Και ο Πάκης βγαίνει στα κανάλια και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν έγιναν προσλήψεις.

Συγγνώμη, αφού όλοι γνωρίζουν τι κάνατε, επίσης και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τι και πώς το κάνατε, τι θέλετε και μιλάτε; Ε, Πάκη μου;

Δεν πά’ να ‘σαι και παπάς…

Ενας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο της Πρέβεζας Κ. Μπάρκας, κέρδισε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν στον καθένα με τη χθεσινή γενναία εμφάνισή του προ των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου κατά τη διάρκεια του event «νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφουν το ΠΑΜΕ». Το γεγονός μού θύμισε, με την ευγενική «χορηγία» στη στήλη του αναγνώστη μου κυρίου Βασίλη, το προ ετών περιστατικό στο Στρασβούργο με τον Αλέκο Αλαβάνο, πρόεδρο τότε του συρρικνωμένου Συνασπισμού και ευρωβουλευτή του κόμματος. Εξω από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου διαδηλώνουν γάλλοι αγρότες και κάποιοι από αυτούς επιχειρούν να εισβάλουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να απωθηθούν βίαια από τα Ceres, τα γαλλικά ΜΑΤ μπροστά στα οποία τα δικά μας είναι παπαδάκια που κρατούν εξαπτέρυγα κατά τη λιτανεία του Αγίου Θωμά, εδώ στη γειτονιά μας.

Ο πρόεδρος Αλέκος, ακτιβιστής και αριστερός με πατέντα όπως είναι, βάζει τα στήθη του μπροστά, καλή ώρα ο Μπάρκας, αλλά οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Τον γονατίζουν, του περνούν χειροπέδες και βουρ στην κλούβα όπου ήδη συνωστίζονται αγρότες, αλλά ουδείς άλλος ευρωβουλευτής, οι οποίοι σου λέει «αφού η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, δεν έχουμε παρά να τη σεβαστούμε».

Οδηγήθηκε και στο τμήμα ο πρόεδρος Αλέκος, παρά το γεγονός ότι φώναζε πως είναι ευρωβουλευτής, κύριε Μπάρκα μου…

Μήπως δεν μασάνε;

Αναφέρθηκα σε αγρότες, και δεν μπορώ να μη μεταφέρω εδώ τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το αριστερό αγόρι Αλέξης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο «κομμουνιστοκρατούμενο» μπλόκο της Νίκαιας. Μου περιγράφουν σκηνές ροκ, με τον επικεφαλής του μπλόκου, αδιαφιλονίκητο άρχοντα πλέον του Κάμπου Βαγγέλη Μπούτα (στη μεγάλη φωτογραφία, δεξιά μαζί με άλλους αγρότες), ο οποίος δεν άφησε τίποτε να πέσει κάτω απ’ όσα είπε ο πρόεδρος Αλέξης. Εναν συριζαίο που ρώτησα σχετικά, μου ανέφερε ότι «απλώς ο Μπούτας είχε στήσει μερικούς εκεί για να κάνουν μπούγιο», παρατήρηση που βρήκα εξόχως απλουστευτική.

Την περίπτωση να μη μασάνε οι αγρότες με γενικόλογες αναφορές –όπως συνηθίζει το αριστερό αγόρι –την έχουν αντιμετωπίσει;

Αλέξης καλεί Μόσχα

Ευκαιρίας δοθείσης, και ύστερα από ενδελεχές ρεπορτάζ, σπεύδω να διευκρινίσω ότι ουδέποτε αντάλλαξε ασπασμό ο πρόεδρος Αλέξης με τον εκπρόσωπο Σίμο. Βρέθηκαν μεν στον ίδιο χώρο –στη ρωσική πρεσβεία, κατά τη διάρκεια δεξίωσης –αλλά ήταν σε φάση «από μακριά και αγαπημένοι». Ασπασμό αντάλλαξε ο εκπρόσωπος Σίμος με τη φίλη (και δική μου το πάλαι) Ρένα Δούρου. Και μάλιστα συνόδευσε το φιλί, όπως ο ίδιος μου ανέφερε, με τη φράση (στα ελληνικά…) «Ο Γκέμπελς φιλούσε υπέροχα» –ατάκα την οποία βρήκα χαριτωμένη τουλάχιστον.

Ο ίδιος με ενημέρωσε ότι του προξένησε έκπληξη το γεγονός της παρουσίας του προέδρου Αλέξη στη δεξίωση –πρώτη φορά πήγε –αλλά εγώ το αποδίδω σε πιθανό ταξίδι στη Μόσχα, το οποίο προφανώς «ψήνεται»…