Δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρίνγκς, στο Τέξας, φέρεται να είναι ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, καθηγητής για τη μελέτη της Βίβλου και βετεράνος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με δυο αστυνομικές πηγές.

Ο Πάτρικ Κέλεϊ εφόρμησε στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας, φορώντας μαύρα ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο και άρχισε να πυροβολεί, σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές πηγές.

Ζούσε στο προάστιο Νιού Μπράουνφελς του Σαν Αντόνιο και έπεσε νεκρός στη διάρκεια καταδίωξης στην κομητεία της Γουαδελούπης, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν πυροβολήθηκε από το διώκτη του ή αυτοκτόνησε.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι πολίτης τον καταδίωξε από την εκκλησία με το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα ο δράστης να ξεφύγει από την πορεία του και να ακινητοποιηθεί το όχημά του.

Ηταν παντρεμένος και πρόσφατα ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook φωτογραφία τουφεκιού AR-15 με τη λεζάντα: Μια κακή σκύλα.

Σε λογαριασμό στο LinkedIn, που εμφανίζεται να είναι του δράστη, σημειώνεται ότι υπηρέτησε στην αμερικάνικη πολεμική αεροπορία, αφότου αποφοίτησε από το λύκειο του Νιού Μπράουνφελς το 2009.

Ανήκε στον τομέα της διοικητικής μέριμνας και των προμηθειών και «αποστρατεύτηκε ατιμωτικά» το 2014 ενώ πέρασε από στρατοδικείο το Μάιο του ίδιου χρόνου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, από τότε έγινε εθελοντής καθηγητής για τη μελέτη της Βίβλου στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών του Κίνγκσβιλ.