Μια γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση νεαρού ενόπλου μπροστά και κατόπιν μέσα σε εκκλησία στο Τενεσί, για άγνωστο λόγο, το πρωί της Κυριακής, πριν αυτοπυροβοληθεί όταν ο νεωκόρος προσπάθησε να τον εμποδίσει με όπλο.

Ο δράστης, «αφροαμερικανός 26 ετών», σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η αστυνομία, έφθασε με αυτοκίνητο μπροστά στο ναό Burnette Chapel Church of Christ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, και πυροβόλησε εναντίον πιστής που έβγαινε από το κτίριο.

Κατόπιν μπήκε στο ναό, όπου βρίσκονταν περίπου πενήντα πιστοί. Πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, πριν χτυπήσει το νεωκόρο που προσπάθησε να τον σταματήσει. Ο τελευταίος, αν και τραυματίας, πήγε στον χώρο στάθμευσης, πήρε όπλο από το αυτοκίνητό του και ξαναμπήκε στο ναό. Ο ύποπτος τότε αυτοπυροβολήθηκε, καταφέρνοντας μόνο να τραυματιστεί.

Ο νεωκόρος είναι «εξαιρετικά γενναίος άνδρας», δήλωσε εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Νάσβιλ, ο Ντον Ααρον.

Δεν έχει προσδιοριστεί το κίνητρο

Το κίνητρο του νεαρού δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα που μπορεί να δίνουν κάποια εξήγηση.

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή πλάι στο αυτοκίνητο του υπόπτου, μπλε SUV, η μηχανή του οποίου δούλευε ακόμα όταν έφθασε στον τόπο του εγκλήματος η αστυνομία.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο δράστης είχε σχέσεις με το ποίμνιο της εκκλησίας. Ούτε η ταυτότητά του, ούτε εκείνες των θυμάτων, που ήταν όλα πάνω από 60 ετών, δημοσιοποιήθηκαν. Κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Τζόζεφ Πλέζαντ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι αρμόδια για τα ασθενοφόρα.

Τα επεισόδια ένοπλης βίας είναι συχνά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοφορία επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα.

Τον Ιούνιο του 2015, ο Ντίλαν Ρουφ, νεαρός οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, δολοφόνησε εννέα ανθρώπους στην εκκλησία του Εμμανουήλ στο Τσάρλστον, πόλη που αποτελεί σύμβολο του αγώνα των μαύρων εναντίον της δουλείας. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιανουάριο.