Το αποκαλούμενο Great Repeal Bill αναμένεται να παρουσιάσει η βρετανική κυβέρνηση, το σχέδιο για την ενσωμάτωση της κοινοτικής νομοθεσίας στην εθνική με τις απαραίτητες ασφαλώς μετατροπές, στο πλαίσιο του Brexit,

Ο στόχος της προσπάθειας αυτής είναι διπλός: από τη μία να λάβουν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται, καθώς η χώρα θα εγκαταλείπει την ΕΕ, και από την άλλη να δοθεί το μήνυμα ότι τηρείται αυτό που ψήφισαν οι Βρετανοί στο δημοψήφισμα: η επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας.

«Ένα ανεξάρτητο κράτος χρειάζεται να ελέγχει τους νόμους του. Αυτή η διαδικασία ξεκινά άμεσα. Κάνοντας την κοινοτική νομοθεσία, εθνική σημαίνει ότι καθώς αναζητούμε μια ολοκληρωμένη, νέα σχέση με την ΕΕ, οι σύμμαχοί μας θα κατανοήσουν ότι ξεκινούμε από μια θέση όπου έχουμε τα ίδια πρότυπα και τους ίδιους κανονισμούς» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Το θέμα είναι κρίσιμο για επιχειρήσεις που σήμερα δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν την επόμενη μέρα και διστάζουν στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ή ακόμα και σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα.