Στο πλευρό του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα σταθεί στις προεδρικές εκλογές και ο Φρανσουά ντε Ριζί. Ο οικολόγος Ντε Ριζί, ο οποίος υπήρξε μεταξύ των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Info ότι προτεραιότητά του είναι η ενότητα της γαλλικής Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Μακρόν.

Ο Ντε Ριζί γίνεται ο τρίτος στη σειρά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα που λοξοδρομεί και στηρίζει Μακρόν αντί του σοσιαλιστή υποψηφίου Μπενουά Αμόν. «Προτιμώ τη συνοχή από την υποταγή και το πρόγραμμά του δεν με έχει πείσει», τόνισε την Τετάρτη μιλώντας στον France Info. «Έχω πει ότι θέλω την ενότητα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, στις οποίες κατά τη γνώμη περιλαμβάνεται ο Εμανουέλ Μακρόν», πρόσθεσε.

Εκτός από τον Ντε Ριζί, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξουν στις εκλογές τον Μακρόν και ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, καθώς και ο υπουργός Γεωργίας και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν ντε Φολ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τετάρτη και η ανακοίνωση της απόφασης του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού σχετικά με το αν θα είναι ξανά υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Η απόφασή του ενδεχομένως να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Μπαϊρού μονοψήφια ποσοστά για τον πρώτο γύρο στις 23 Απριλίου και ως εκ τούτου μια ελάχιστη πιθανότητα εκλογής. Ωστόσο, αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος θα μπορούσε να στερήσει ψήφους από τον Μακρόν.