Υπέβαλε την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ ο Ντέιβιντ Κάμερον - Νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας η Τερίζα Μέι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2016 19:53 |
Υπέβαλε την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ ο Ντέιβιντ Κάμερον - Νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας η Τερίζα Μέι

O απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, έφθασε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα όπου θα υποβάλει την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αποχώρησε από την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η χώρα, την οποία «αγαπάει τόσο» να «συνεχίσει να καταγράφει επιτυχίες».

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίζα Μέι υποσχέθηκε να διαμορφώσει ένα νέο ρόλο για την χώρα της μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της αφότου ανέλαβε καθήκοντα, υποστηρίζοντας ότι την κυβέρνησή της θα καθοδηγούν οι ανάγκες των απλών πολιτών.

«Μετά το δημοψήφισμα βρισκόμαστε ενώπιον μιας εποχής μεγάλης εθνικής αλλαγής», επισήμανε η Τερίζα Μέι προτού εισέλθει στην πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για πρώτη φορά με την ιδιότητα της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Το γνωρίζω διότι εμείς είμαστε η Βρετανία που θα αρθούμε στο ύψος των προκλήσεων. Καθώς θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, θα αναλάβουμε έναν ισχυρό, θετικό νέο ρόλο παγκοσμίως και θα κάνουμε τη Βρετανία μια χώρα που θα δεν θα εργάζεται για τους λίγους προνομιούχους αλλά για τον καθένα από εμάς».

Η Τερίζα Μέι δεσμεύτηκε επιπλέον να προστατεύσει την «ενότητα» της Βρετανίας.

«Πιστεύουμε στην ένωση: τους πολύτιμους δεσμούς μεταξύ της Βρετανίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός

2
φτεβιληε
14/07/2016 11:05
Tereza may τερεζα μευ
Ανώνυμη
13/07/2016 22:30
Σέ εξόχως δημοκρατική χώρα ,σχεδόν γονυπετής ή,ενδεχομένως, μέλλουσα πρωθυπουργός...... Καπέλλα δέν βλέπω αυτή τή φορά.