Η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως επισπεύδει την εκτόξευση πυραύλου ο οποίος, όπως υποστηρίζει, θα θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο επίγειας παρατήρησης. H Πιόγνκγιανκ ανακοίνωσε ότι το χρονικό πλαίσιο που έχει θέσει για την εκτόξευση αρχίζει πλέον από αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με το Τόκιο και τη Σεούλ -που υποψιάζονται πως θα πρόκειται για δοκιμή του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει νωρίτερα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ότι θα εκτοξεύσει τον πύραυλο κάποια στιγμή ανάμεσα στις 8 Φεβρουαρίου και τις 25 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις από κυβερνήσεις που θεωρούν ότι η εκτόξευση αυτή αποτελεί δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα δήλωσαν πως η Βόρεια Κορέα λέει τώρα ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή από την Κυριακή, Κυριακή, έως την επόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Ο IMO δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του Ρόιτερς αν επιβεβαιώνει την πληροφορία. Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, άλλη υπηρεσία του ΟΗΕ, ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει να έχει τροποποιηθεί το χρονικό πλαίσιο για την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.