Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ ανέφερε κατά τη διάρκεια σύντομου διαγγέλματός του προς το έθνος την Τετάρτη ότι η χώρα του δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τις δυο «τρομοκρατικές» επιθέσεις των τελευταίων ωρών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες.

Ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τις απειλές εναντίον της χώρας. «Ας μην υπάρχει καμία παρανόηση. Εμείς δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε. Ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί» είπε ο Χάρπερ.

«Στην πραγματικότητα, αυτό θα μας οδηγήσει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας – και των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας μας – για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό (των δραστών) και την αντιμετώπιση των απειλών ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια στο εσωτερικό του Καναδά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Ομπάμα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει την επίθεση «τραγωδία» και επισήμανε ότι αυτή ενίσχυσε την ανάγκη για επαγρύπνηση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είπε ότι δεν έχει ακόμα πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη ούτε εάν αυτός είναι μέλος ενός ευρύτερου δικτύου.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τόνισε ότι είναι σημαντικό για τον Καναδά και τις ΗΠΑ να συντονίζουν τις ενέργειές τους όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομοκρατικές δραστηριότητες.