Το θάρρος και την ακεραιότητα του ΤόμαςΧιτζλσπέργκερ, του βετεράνου γερμανού ποδοσφαιριστή που δήλωσε δημοσίως την Τετάρτη ότι είναι ομοφυλόφιλος, εξήρε ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Είναι καλό που μίλησε για κάτι τόσο σημαντικό γι’ αυτόν» είπε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας κληθείς να σχολιάσει την αποκαλυπτική συνέντευξη του πρώην διεθνή με την εθνική Γερμανίας ποδοσφαιριστή στην εφημερίδα Die Zeit. «Ζούμε σε μια χώρα όπου κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για το πώς θα κάνει γνωστή τη σεξουαλικότητά του, ή να ανησυχεί για την ανοχή» προσέθεσε ο Ζάιμπερτ. «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο ως χώρα και ως κοινωνία σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια. Κρίνουμε τους ποδοσφαιριστές για το πώς συμπεριφέρονται εντός και εκτός γηπέδων και πιστεύω ότι και στα δύο ο κ. Χιτζλσπέργκερ ήταν σωστός» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Στο θέμα της αποκάλυψης του Χιτζλσπέργκερ αναφέρθηκε και ο Γκίντο Βεστερβέλε, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος είχε δηλώσει δημοσίως την ομοφυλοφιλία του. «Αυτό το κουράγιο αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό που υπάρχει. Αυτό το βήμα προς τη δημοσιότητα δείχνει πάντα πιο εύκολο απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα».

Ο Τέο Ζβάνζιγκερ, πρώην επικεφαλής της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), επίσης εξύμνησε την κίνηση του πρώην άσου της Νασιονάλμαντσαφ.

«Καλωσορίζω αυτό το σημαντικό βήμα που έκανε ο Τόμας Χιτζλσπέργκερ. Επιτέλους ένας ποδοσφαιριστής έχει το θάρρος να δημοσιοποιήσει την ομοφυλοφιλία του, έστω και λίγους μήνες μετά το τέλος της καριέρας του» είπε και προσέθεσε: «Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι ένα πολύ σκληρό περιβάλλον. Και η ανοχή της ομοφυλοφιλίας δυστυχώς δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη».