Επιστολές γραμμένες με αίμα, οι οποίες τον χαρακτηρίζουν δολοφόνο, έλαβε ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Εντα Κένι από πολεμίους των σχεδίων του να επιτρέψει υπό περιορισμούς τις αμβλώσεις στη χώρα.

Η κυβέρνηση του Εντα Κένι συμφώνησε τον Απρίλιο να επιτρέψει τις αμβλώσεις σε γυναίκες των οποίων η ζωή θεωρείται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο νόμου χθες και τώρα αναμένεται να πάει στο Κοινοβούλιο για να λάβει το τελικό πράσινο φως. Αυτό αναμένεται να γίνει έως τον Ιούνιο, πριν να διακόψει το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας τις εργασίες του για το καλοκαίρι.

«Δέχομαι κατηγορίες πως είμαι δολοφόνος και ότι θα ευθύνομαι για τον θάνατο 20 εκατομμυρίων μωρών», δήλωσε ο ιρλανδός Πρωθυπουργός, αποκαλύπτοντας ότι είναι αποδέκτης τέτοιων επιστολών.

Οι αμβλώσεις είναι ένα από τα επίμαχα ζητήματα στη χώρα. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιδρά στο να επιτραπούν οι αμβλώσεις έχοντας την υποστήριξη και της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία κατέκρινε από την αρχή τις κυβερνητικές προθέσεις.