Οι άθεοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως καλοί άνθρωποι εάν πράττουν το καλό, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε έκκληση για συνεργασία όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πεποίθησης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στους άθεους κατά τη διάρκεια της πρωινής του ομιλίας, η οποία πραγματοποιείται από τον ίδιο χωρίς έτοιμο κείμενο. Τόνισε δε τη σημασία του «να πράττει κάποιος το καλό» ως μια αρχή που ενώνει όλη την ανθρωπότητα.

Διηγήθηκε την ιστορία ενός καθολικού ο οποίος ρώτησε έναν ιερέα αν και οι άθεοι λυτρώθηκαν από τον Ιησού. «Ακόμα κι εκείνοι, όλοι», απάντησε ο Πάπας σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Βατικανού. Αν κάποιος του δήλωνε ποτέ ότι είναι άθεος, τότε εκείνος θα του έλεγε: «Ολοι οφείλουμε να πράττουμε το καλό. Απλώς κάντε το καλό και θα βρούμε ένα σημείο συνάντησης».

Η Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε στους άθεους, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’, ο οποίος μερικές φορές έκανε τους μη καθολικούς να αισθάνονται, όπως έλεγαν, σαν πιστοί β’ κατηγορίας.