Ερευνα για τον εντοπισμό των δραστών που προκάλεσαν έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης, ξεκίνησε η εισαγγελία του Παρισιού. Στην πρωτεύουσα της Λιβύης την Τρίτη ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς καθώς και μία ειδική ομάδα της γαλλικής χωροφυλακής.

Όπως ανέφερε ο γάλλος υπουργός στο BFM-TV, «αποφασίσαμε να στείλουμε μια ομάδα της GIGN (Ομάδας Επέμβασης της Εθνικής Χωροφυλακής) εκεί και επίσης να ενισχύσουμε όλη την ζώνη λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι δραστηριότητες του γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Τρίπολη και του γαλλικού σχολείου ανεστάλησαν.

Δύο γάλλοι φρουροί τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στις 07:00 τοπική ώρα. «Ο ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί σοβαρά και αναμένεται να χειρουργηθεί εκεί», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Αυτή η επίθεση θα μπορούσε ήταν μία πραγματική σφαγή. Αν το προσωπικό βρισκόταν εκεί, θα ήταν ένα τρομερό δράμα», συνέχισε ο Φαμπιούς.

«Η επίθεση έγινε για να υπάρξουν θύματα. Η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ήταν μια επίθεση που είχε στόχο όχι μόνον τη Γαλλία αλλά το σύνολο των χωρών που αγωνίζονται κατά των τρομοκρατικών ομάδων».

Ο Φαμπιούς σημείωσε ότι αναχωρεί αμέσως για Τρίπολη και ότι μόλις φτάσει θα επισκεφθεί τους τραυματισμένους φρουρούς.

Η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την πύλη της πρεσβείας, δήλωσε ο επικεφαλής της ασφάλειας στην Τρίπολη, Μαχμούντ αλ Σέριφ.