Η σύγκριση με την Ελλάδα (και όχι μόνο) είναι –νομίζω –μελαγχολική. Οι ιάπωνες φίλαθλοι που παρακολούθησαν τη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στην Κολομβία (νίκησε 2-1 η χώρα τους) θεώρησαν αυτονόητη υποχρέωσή τους να περισυλλέξουν τα σκουπίδια τους από την εξέδρα που τους φιλοξένησε. Μάθημα πολιτισμού δεν ονομάζεται αυτό;

Τα διαρκείας της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παρουσίασε χθες το μεσημέρι τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα χρονιά. Οι άνθρωποι της Ενωσης ανέλυσαν το σκεπτικό της φετινής διάθεσης των καρτών διαρκείας, στην οποία υπάρχει εξορθολογισμός τιμών σύμφωνα με τις ανάγκες του κόσμου, πολλές προσφορές αλλά και το δέλεαρ της εξασφάλισης σειράς προτεραιότητας για τα διαρκείας της «Αγια-Σοφιάς».

Οι τιμές των νέων εισιτηρίων εκκινούν από τα 100 ευρώ, ενώ το κεντρικό μότο της καμπάνιας είναι το «η κορυφή είναι μόνο η αρχή». Με σαφή αναφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Κιτρινόμαυρους, αλλά και την προοπτική της επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας αρχίζει από αύριο, με προτεραιότητα στους κατόχους κάρτας τις σεζόν που προηγήθηκαν και δη εκείνες που η ΑΕΚ βρισκόταν στην Γ’ Εθνική και στη Football League.

«Δεν μου κάνουν»

Πολλή κουβέντα γίνεται για τον ρυθμό με τον οποίο κινείται η ΑΕΚ στα μεταγραφικά, ειδικά για το θέμα του σέντερ φορ. Οπως μαθαίνω βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Οχι γιατί δεν έχουν πέσει στο τραπέζι περιπτώσεις φορ, αλλά γιατί όλες φαίνεται να «κόπηκαν» από τον Μαρίνο Ουζουνίδη! Ο έλληνας τεχνικός έχει θέσει ψηλά τον πήχη για τον στράικερ που θα διαδεχθεί τον Αραούχο και έτσι προτίμησε να κάνει υπομονή, προκειμένου να βρει τον κατάλληλο. Με την ΑΕΚ να αναχωρεί οσονούπω για την Πολωνία, έχοντας ως λύσεις για την επίθεση τους Λιβάγια, Γιακουμάκη. Κι αυτό γιατί όπως αντιλαμβάνομαι, δύσκολα θα κάνει προσθήκη για τη γραμμή κρούσης μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Μεσογειακοί

Μπορεί οι συγκεκριμένοι αγώνες να μην έχουν την αίγλη του παρελθόντος (όπως για παράδειγμα η διοργάνωση του 1991 που είχε φιλοξενήσει η χώρα μας), αλλά δεν παύουν να είναι ένα ραντεβού των λαών και μάλιστα να αποτελούν και το ζέσταμα για πολλά αθλήματα ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που ακολουθούν. Απόψε αναχωρεί για την Ταραγόνα της Ισπανίας (22 Ιουνίου – 1 Ιουλίου οι αγώνες) το πρώτο γκρουπ της ελληνικής αποστολής. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στους Μεσογειακούς Αγώνες από 299 αθλητές και αθλήτριες.

Ρίσκο

Ο Απόλλων ανακοίνωσε και την απόκτηση του διεθνούς λιβανέζου επιθετικού Χιλάλ Ελ Χέλβε (24 ετών) που έχει θητεύσει και στη 2η ομάδα της Βόλφσμπουργκ. Θυμήθηκα έτσι έναν συμπατριώτη του που είχε αγωνιστεί στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Καβάλας το 1999-2000. Χωρίς να τον θεωρώ οιωνό, μου έρχεται στον νου ότι οι Αργοναύτες υποβιβάστηκαν εκείνη τη σεζόν έχοντας τον Γουάιλ Νάζχα στη σύνθεσή τους…

Μάντζιος… reloaded

Βλέπω πως περνάει ακόμη η μπογιά του Βαγγέλη Μάντζιου. Μπορεί να έκλεισε τα 35 τον Απρίλιο, αλλά επιστρέφει στη σκηνή της Σούπερ Λίγκας με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης. Κι ας προέρχεται από μιάμιση περίοδο απραξίας, επειδή είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Τον Φεβρουάριο του 2017 αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε επίσημο ματς (ως παίκτης του Λεβαδειακού), αλλά δεν σκέφτηκε την απόσυρση. Μάλιστα, ψάχτηκε μήπως ξαναζεστάνει νωρίτερα τις «κάννες» του στην Γ’ Εθνική, αλλά η σύγχυση γύρω από την τιμωρία του υποχρέωσε το «Σίτι» που διεκδικούσε άνοδο να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του υπό τον φόβο ποινής. Εν τέλει ο Μάντζιος ενημερώθηκε τον Μάρτιο ότι η ποινή του λήγει στις 4 Ιουνίου. Ενάμιση χρόνο, δηλαδή, μετά το θετικό δείγμα που είχε ληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2016. Κατόπιν αυτού επανακάμπτει στη Σούπερ Λίγκα.