Οταν Ολυμπιακός και Ρόμα κάθισαν πριν από τέσσερα χρόνια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον Κώστα Μανωλά, οι Τζιαλορόσι κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή πως θα έπρεπε να βγάλουν από τα ταμεία τους ένα μεγάλο ποσό για να εντάξουν τον παίκτη στο δυναμικό τους. Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρος στις απαιτήσεις του και δεν έκανε ούτε βήμα πίσω. Οι Ερυθρόλευκοι γνώριζαν καλά πως η Ρόμα ήθελε τον Μανωλά και από τη στιγμή που οι Τζιαλορόσι καίγονταν για την απόκτηση του έλληνα στόπερ, οι Πειραιώτες δεν είχαν λόγο να αλλάξουν τακτική. Αποδείχθηκε πως είχαν δίκιο, καθώς η Ρόμα έδωσε τα χρήματα που ήθελε η ομάδα του Λιμανιού, σε μια μεταγραφή όπου ο Ολυμπιακός παρέδωσε μαθήματα διαπραγματεύσεων.

Το τηλεφώνημα

Οταν οι Ιταλοί διαπίστωσαν ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω στις απαιτήσεις τους, έγινε ένα τηλεφώνημα στην Ιταλία. Η συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών δεν κράτησε πολλά λεπτά. Στη μια άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένας εκ των εκπροσώπων της Ρόμα, που είχε πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις με τους Ερυθρόλευκους. Στην άλλη άκρη ο τότε τεχνικός της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία. Λίγοι, ακόμα και σήμερα, γνωρίζουν πως η ατάκα που είχε πει ο προπονητής των Τζιαλορόσι σ’ εκείνη τη συνομιλία οδήγησε τη Ρόμα στην απόφαση να ολοκληρώσει τη μεταγραφή. «Είναι παίκτης που θα κοστίζει τα τριπλά σε δύο χρόνια» είχε προβλέψει ο Ρούντι Γκαρσία και οι διοικούντες τη Ρόμα αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της μεταγραφής. Ο γάλλος τεχνικός επέμεινε για την απόκτηση του Μανωλά, έχοντας σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό. Τον είχε παρακολουθήσει σε πολλά παιχνίδια. Ηξερε ότι μπορούσε να βασιστεί πάνω του. Και το κυριότερο, είχε πάντα στο μυαλό του τη συμβουλή ενός συμπατριώτη του. Ναι, καλά διαβάζετε. Ενας Γάλλος ήταν αυτός που είχε ξεκαθαρίσει στον τότε τεχνικό της Ρόμα πως πρέπει να ποντάρει στον Μανωλά.

Οταν μάλιστα ο Γκαρσία έμαθε ότι η διοίκηση της Ρόμα φρόντισε να του κάνει το χατίρι ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, θεωρώντας πως οι Τζιαλορόσι είχαν κάνει μια εξαιρετική επιλογή. Ο Γκαρσία πήρε ρίσκο ζητώντας επιμόνως τον Μανωλά το καλοκαίρι του 2014. Η δικαίωσή του ήταν βέβαια πανηγυρική και δεν χρειαζόταν το γκολ του διεθνούς στόπερ απέναντι στην Μπαρτσελόνα για να αισθανθεί δικαιωμένος ο γάλλος προπονητής. Κι όσο για τον συμβουλάτορα του πρώην τεχνικού της Ρόμα; Οι ιταλοί δημοσιογράφοι είχαν ρωτήσει πολλές φορές τον Γκαρσία για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά απάντηση δεν κατάφεραν να πάρουν. Ο Γκαρσία αρκούνταν πάντα σε ένα απλό χαμόγελο. Η ουσία όμως για τη Ρόμα είναι πως το καλοκαίρι του 2017 η πρόβλεψη του Γκαρσία δικαιώθηκε και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο. Η Ζενίτ συμφώνησε με τους Τζιαλορόσι για τη μεταγραφή του Μανωλά, προσφέροντας κάτι παραπάνω από 40 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Αιώνιας Πόλης. Περίπου τα τριπλά λεφτά από όσα είχε δαπανήσει τρία χρόνια νωρίτερα η Ρόμα. Η μεταγραφή τελικά δεν έγινε και ο Μανωλάς έμεινε στους Τζιαλορόσι, αλλά είναι σίγουρο πως ο Ρούντι Γκαρσία θα χαμογέλασε μαθαίνοντας την πρόταση. Αφήστε δε που μετά το επικό τέρμα που πέτυχε την περασμένη Τρίτη, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη μεγάλη Μπάρτσα, ίσως πλέον ζαλιστούν με τους πολλαπλασιασμούς στη Ρώμη.