Ο Αντρές Ινιέστα θα αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Ισπανίας μετά τα τελικά του Μουντιάλ, το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα, 33 ετών πλέον, τόνισε πως το παγκόσμιο κύπελλο αναμένεται να είναι ο τελευταίος σταθμός του στη σπουδαία παρουσία του με τη φανέλα των «φούριας ρόχας»:

«Προς το παρόν και λόγω ηλικίας το Μουντιάλ της Ρωσίας μάλλον θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα μου στην εθνική ομάδα. Ολοι γνωρίζουν την αγάπη μου για την εθνική, αλλά ίσως είναι καλύτερα ν’ αποσυρθώ και να δοθεί η ευκαιρία σε νεότερους παίκτες. Η Ισπανία έχει μεγάλα ταλέντα και περιμένουν να του δοθεί η ευκαιρία της εθνικής», τόνισε σχετικά ο Ισπανός άσος.

Στα 33 του χρόνια πλέον (ημερ. γεν. 11 Μαΐου 1984), ο Αντρές Ινιέστα υπήρξε μέλος της χρυσής φουρνιάς της «Μασία» από τα 12. Εζησε όλες τις χρυσές στιγμές της «Μπάρτσα» με αποκορύφωμα το ρεκόρ των έξι τίτλων μέσα σε έναν χρόνο (Champions League, νταμπλ στην Ισπανία, Παγκόσμιο Συλλόγων, Ευρωπαϊκό και Ισπανικό Σούπερ Καπ) το 2009, ενώ υπήρξε εξέχων στέλεχος της εθνικής Ισπανίας την εποχή της παντοκρατορίας της με δύο διαδοχικά Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματα (EURO 2008, EURO 2012) και ενδιάμεσα ένα Παγκόσμιο (Μουντιάλ 2010), το οποίο οι «φούριας ρόχας» το κατέκτησαν με δικό του γκολ στον τελικό.