Ηταν 30 Αυγούστου 2015 όταν τέσσερα άτομα μπήκαν στο προαύλιο του ξενοδοχείου La Challe στην Ξάνθη, με σκοπό να πυρπολήσουν προς εκφοβισμό και εκβιασμό το αυτοκίνητο του Ραζβάν Λουτσέσκου, προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθη. Βλέποντας μόνο ένα αυτοκίνητο με ρουμανικές πινακίδες υπέθεσαν ότι είναι αυτό και προχωρούν στον εμπρησμό. Στην πραγματικότητα είχαν πυρπολήσει το αυτοκίνητο του Ντράγκος Λουτσέσκου, εξαδέλφου του προπονητή της θρακιώτικης ΠΑΕ. Λίγες μέρες πριν, ο αγώνας Ξάνθη – ΠΑΟΚ είχε λήξει ισόπαλος 0-0. Η υπόθεση δεν λαμβάνει δημοσιότητα, κάτι που παραξενεύει ακόμη και τους δράστες. Δύο χρόνια μετά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναλαμβάνει προπονητής του ΠΑΟΚ.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου 2015, τρία μέλη της ίδια εγκληματικής οργάνωσης προχωρούν στον εμπρησμό του αυτοκινήτου της συζύγου του Γιάννη Ευαγγελόπουλου. Ο τελευταίος εκπροσωπούσε ως ατζέντης τον Φάνη Τζανδάρη –που επέλεξε την πρόταση του Ολυμπιακού αντί του ΠΑΟΚ –και τον διεθνή αλβανό μέσο Εργκούς Κάτσε που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Οι υποθέσεις αυτές διαλευκάνθηκαν από τις διωκτικές Αρχές και συγκεκριμένα από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ξέρουμε πια ότι εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνάται για υποθέσεις εκβίασης, απειλής, χρήσης βίας, εμπρησμών και διακίνησης ναρκωτικών θεωρείται από τις διωκτικές Αρχές ο κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων Γκραντ Αγκατζανιάν, αρμενικής καταγωγής. Ξέρουμε ακόμα ότι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ερευνώνται ως ύποπτοι οι Εντγκαρ Εριτσιάν, επίσης αρμενικής καταγωγής, και ο Σπύρος Μηλιωρίδης, υπεύθυνος για τις σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και παλαιότερα μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Διάλογοι

Η δικογραφία περιλαμβάνει πλήθος διαλόγων των εμπλεκομένων και ερευνωμένων για την υπόθεση που κάνουν σαφή και την προετοιμασία των εμπρησμών και τη στόχευση του εκφοβισμού και εκβιασμού. Ενδεικτικός είναι ο παρακάτω διάλογος που κατά τη δικογραφία αφορά την ενημέρωση για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της συζύγου του Ευαγγελόπουλου. (Οι αστυνομικοί που έκαναν τις καταγραφές διευκρινίζουν ότι «λουλούδια» είναι η κωδική λέξη για τον εμπρησμό.)

«ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Α, ε απλά ήθελα να πω πάρε άμα είναι, πάρε τηλέφωνο στη δικιά σου και ρώτα άμα την άρεσαν τα λουλούδια.

ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Καλά, εντάξει.

ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Γιατί έστειλα πολύ ωραίο μπουκέτο.

ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Εντάξει.

ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Εντάξει; Ναι.

ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Τη βρήκες στο σπίτι;».

Πλέον αποκαλύπτεται ότι υπάρχει και ένορκη κατάθεση που αναφέρει ότι τα τιμολόγια για τη διαμονή του Εριτσιάν στην Αθήνα, στις ημέρες που έγινε ο εμπρησμός εις βάρος της συζύγου του Ευαγγελόπουλου, αρχικά κόπηκαν για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τελικά κόπηκαν νέα τιμολόγια για τις συγκεκριμένες διανυκτερεύσεις στο όνομα της εταιρείας Dimera, δηλαδή της εταιρείας συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η υπάλληλος του ταξιδιωτικού γραφείου στην ένορκη κατάθεσή της: «Πρωινές ώρες της 25/9/2015 δέχθηκα τηλεφώνημα από τον ιδιοκτήτη του γραφείου […] προκειμένου να πραγματοποιήσω μια κράτηση για ένα τρίκλινο δωμάτιο, στο οποίο θα διέμεναν τρία (3) άτομα. Επειδή ήταν δύσκολο να βρω δωμάτιο, θυμάμαι ότι το δωμάτιο το οποίο έκλεισα ήταν στο ξενοδοχείο Athenshabitat. Η κράτηση πραγματοποιήθηκε στο όνομα Εριτσιάν Εντγκαρ και αφορούσε μια διανυκτέρευση, δηλαδή οι διαμένοντες στο δωμάτιο θα αναχωρούσαν την 26/9/2015, όπως έγινε. Πρωινές ώρες της 13/10/2015 δέχτηκα πάλι τηλεφώνημα από τον κ. […] προκειμένου να πραγματοποιήσω μια κράτηση πάλι στο ίδιο όνομα – άτομο (Εριτσιάν) αυτή τη φορά όμως για δύο (2) άτομα και για δύο (2) διανυκτερεύσεις, δηλαδή οι διαμένοντες στο δωμάτιο θα αναχωρούσαν στις 15/10/2015 όπως και έγινε. Το ξενοδοχείο στο οποίο κανόνισα να διαμένουν οι πελάτες ήταν και αυτή τη φορά το Athenshabitat, γιατί τους εξυπηρετούσε η περιοχή που βρίσκεται. Τα τιμολόγια για τις ανωτέρω διανυκτερεύσεις των πελατών μας αρχικά κόπηκαν για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο ακυρώθηκαν χωρίς να θυμάμαι για ποιο λόγο και κόπηκαν νέα τιμολόγια για τις συγκεκριμένες διανυκτερεύσεις στην εταιρεία Dimera, απ’ όπου και πληρώθηκαν».