To διά στόματος Νίκου Μπαμπανικολού μότο της ταινίας «1968» είναι «κέρδισαν γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν» και η ΑΕΚ κόντεψε να το επιβεβαιώσει χθες το βράδυ κόντρα στη Στρασμπούρ, αλλά δεν πρόκανε και στο τέλος της βραδιάς αποδείχθηκε το αντίθετο…

Εχασαν γιατί δεν μπορούσαν να κερδίσουν!

Θα μπορούσε βεβαίως η ΑΕΚ να ολοκληρώσει την ολική επαναφορά της από τους δέκα πόντους (72-82), αλλά ας όψεται η αδιανόητη και πάντως σπανίζουσα γκάφα του Κέλσι Μπάρλοου. Στην κρισιμότερη φάση του θρίλερ, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και με το σκορ στο 87-88, ο γιος του (Κυπελλούχου Ευρώπης με τον ΠΑΟΚ το 1991) Κεν Μπάρλοου έγινε άθελά του πρωταγωνιστής σε ένα blooper!

Η μπάλα έφτασε στα χέρια του από την πάσα του εγκλωβισμένου Μάικ Γκριν και ενώ ήταν αμαρκάριστος και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το νικητήριο καλάθι και να αναγορευθεί ήρωας, ο δόλιος έκανε τζαμπ χωρίς σουτ και ενδύθηκε τον μανδύα του μοιραίου παίκτη.

Ωσεί παρόντος του Μάνι Χάρις, η ΑΕΚ, με την οποία έκανε ντεμπούτο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (ενώ ντύθηκε, αλλά δεν αγωνίσθηκε ο αντικαταστάτης του Ελόνου, Βινς Χάντερ) προηγήθηκε στο ημίχρονο με 42-35 και έφτασε στο +8, αλλά στη συνέχεια «έφαγε» 53 πόντους και βρέθηκε να κυνηγάει χίμαιρες, που τις… ακούμπησε, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τις πιάσει.

Η ήττα που έμοιαζε με ξεπατικωτούρα εκείνης στον αγώνα του πρώτου γύρου (Στρασμπούρ – ΑΕΚ 80-78) δεν καταδικάζει την Ενωση, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 6-6, αλλά για να τη διατηρήσει και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Basketball Champions League θα πρέπει να αλώσει τη Λιουμπλιάνα, να νικήσει στο ΟΑΚΑ την Μπαϊρόιτ και να μην πέσει σε συγκυρία αρνητικών αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα ματς!

ΑΕΚ: Τζέιμς 21 (9 ρ.), Γκριν 11 (7 ασ.), Χάρις 5, Ξανθόπουλος 5, Σάκοτα 16 (7 ρ., 3 ασ.), Βασιλόπουλος, Ατιτς, Λαρεντζάκης 12, Μπάρλοου 6, Μαυροειδής 9, Καββαδάς 2.

Στρασμπούρ: Ινγκλις 15, Μποστ 23, Ράιτ 7, Ατκινς 12, Λαϊμπερί 3, Λελούπ 11, Λόγκαν 13, Μπίλαν 4.

– Στο πλαίσιο της δεύτερης πράξης της 12ης αγωνιστικής, απόψε στις 19.30 στο «Nick Gallis Hall», ο ουραγός του Δ’ ομίλου Αρης (4-7), με αμφίβολη τη συμμετοχή του Γιάννη Αθηναίου, υποδέχεται την πρωτοπόρο Μπεσίκτας. Δυο ώρες αργότερα (21.30) ο ΠΑΟΚ (5-6) δοκιμάζεται στο άντρο της κατόχου του τροπαίου και επικεφαλής του Β’ ομίλου Ιμπεροστάρ Τενερίφης, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην αρχηγός του Κώστας Βασιλειάδης, ενώ στον πάγκο της κάθεται ο Φώτης Κατσικάρης.