Η βραδιά ήταν αφιερωμένη εξαιρετικά στον Οσκαρ Γκαρσία και τον Κέβιν Μιραλάς. Ο νέος προπονητής, η μεγάλη μεταγραφή. Οι πόλοι έλξης στον επίλογο της 17ης αγωνιστικής. Το σερί που τρέχει ο Ολυμπιακός όμως ανήκει σε άλλους. Στον φοβερό και τρομερό Μάρκο Μάριν, στον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λιγκ Καρίμ Ανσαριφάρντ, στον Κώστα Φορτούνη. Εκείνοι ήταν που συνέχισαν και χθες στον ίδιο ρυθμό καθαρίζοντας την μπουγάδα στο 2-0 επί της Λαμίας και επαναφέροντας τον Ολυμπιακό στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 38 βαθμούς (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από 37, Ατρόμητος 33).

Η 8η νίκη στη σειρά για τους πρωταθλητές σε μια αλυσίδα που εξελίσσεται από τις αρχές Νοέμβρη (5/11, Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1). Επικράτηση με συνοπτικές διαδικασίες αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελικό σκορ υπήρχε στα μάτριξ του γηπέδου από το 37′ λεπτό. Από την φάση που ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ ψηλά για να πιέσει, ο Ζιλέ άρπαξε μπάλα και πορτοφόλι από τον Αναστασόπουλο και πάσαρε στον Ανσαριφάρντ για το 9ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Νωρίτερα (9′) ο Κώστας Φορτούνης με μαγική πάσα ακινητοποίησε την άμυνα των φιλοξενούμενων φέρνοντας τον Μάρκο Μάριν σε θέση βολής και σιγά μην το έχανε ο Γερμανός. Η γλυκιά του «λόμπα» πάνω από τον Παπαδόπουλο είχε μόλις ανοίξει το σκορ.

Προσεχώς καλύτεροι

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ ώς το 60′ που σταδιακά άρχισε να χάνει στροφές. Ο Φορτούνης για παράδειγμα δεν έβαλε το άχαστο στο 47′, ο Καρίμ ήταν άστοχος στο 48′ κ.λπ. Δεν έχει όμως και τόση μεγάλη σημασία πλέον. Η ουσία είναι πως οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε γεμάτο φεγγάρι, και προσεχώς εκτιμούν ότι θα είναι ακόμη καλύτεροι. Οταν ο Μιραλάς (που χθες είχε κάποιες εξάρσεις) είναι στο 100%, όταν η ομάδα θα είναι σε θέση να διαπραγματευθεί τις ιδέες του νέου προπονητή.

«Είμαστε ικανοποιημένοι. Παίξαμε πιο ψηλά και αυτή είναι η αλλαγή. Δεν είμαστε συνηθισμένοι και είναι δύσκολο να το κάνεις σε όλο τον αγώνα. Υπάρχουν αρκετά για να βελτιώσουμε και ελπίζω έχουμε τον χρόνο να το κάνουμε» σχολίασε ο Γκαρσία στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα για τα προσεχώς.

Για τη Λαμία δεν χρειάζεται κάποιος να πει πολλά. Μπήκε στο ματς στο τελευταίο μισάωρο (πρώτη τελική στο 63′ με κεφαλιά του Βουό). Εχει ενδιαφέρον μια στατιστική λεπτομέρεια. Ο προπονητής της Μπάμπης Τεννές προσπαθεί να πετύχει την 100ή νίκη του στην πρώτη κατηγορία αλλά έχει κολλήσει στις 99. Από πότε; Από τις 29 Οκτώβρη (2-0 τον Πλατανιά).

Ολυμπιακός (Οσκαρ Γκαρσία): Προτό, Φιγκέιρας, Ενχελς, Μποτία, Κούτρης, Ζιλέ, Ρομαό, Φορτούνης (81′ Σεμπά), Μιραλάς (70′ Πάρντο), Μάριν, Ανσαριφάρντ (85′ Τζούρτζεβιτς).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης (71′ Ορτέγκα), Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (51′ Κουτρομάνος), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα (53′ Βουό), Βάντερσον.