Το Μάντσεστερ βάφτηκε μπλε, ενώ στην ίδια απόχρωση αναμένεται να είναι και ο φετινός τίτλος στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν πιστέψουμε τη στατιστική και την Ιστορία, η Μάντσεστερ Σίτι είναι από χθες ουσιαστικά πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά τη νίκη της στο Ολντ Τράφορντ επί της Γιουνάιτεντ με 2-1.

Οι Πολίτες αποσπάστηκαν 11 βαθμούς από τους Κόκκινους Διαβόλους, μια διαφορά που καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν να ανατρέψει.

Η Σίτι πέτυχε τη 14η σερί νίκη της και ταυτόχρονα έσπασε το αήττητο των 40 σερί αγώνων της Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ωστόσο απέδωσε την επικράτηση των Πολιτών στην τύχη, στους θεούς του ποδοσφαίρου και τις αποφάσεις των διαιτητών, εννοώντας ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του.

Ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ. Οχι άδικα, καθώς από τα πόδια του δημιουργήθηκαν οι φάσεις των δύο γκολ της Σίτι (Σίλβα, Οταμέντι), ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει από τα πέντε μέτρα.

Χαμηλές πτήσεις

Η Τσέλσι αποχαιρετά τον τίτλο που χάνεται. Τέταρτη ήττα σε 16 αγώνες, αυτή τη φορά από τη Γουέστ Χαμ με 1-0 και αιχμές του Αντόνιο Κόντε κατά της διοίκησης των Μπλε για την πολιτική που ακολούθησαν στις μεταγραφές.

«Οταν έχεις τέτοιο ξεκίνημα είναι αδύνατο να σκέφτεσαι πως συνεχίζεις να παραμένεις στην κούρσα του τίτλου. Πολλοί παίκτες είναι κουρασμένοι. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με τους ίδιους παίκτες και οι ίδιοι παίκτες παίζουν σχεδόν συνέχεια κι αυτό σίγουρα πρέπει να το πληρώσεις. Αν θυμάστε, είχα πει πως θα είναι πολύ πολύ δύσκολο».

Και η Λίβερπουλ όμως παρά τις μεταγραφές δεν τα πηγαίνει καλύτερα. Στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, όπου ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη για να πιάσει την Τσέλσι στη βαθμολογία, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Εβερτον χάρη σε ένα ανόητο πέναλτι που παραχώρησε ο Λόβρεν και μετέτρεψε σε γκολ ο Ρούνι, τον οποίον αποθέωσαν και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Τότεναμ – Στόουκ 5-1, Σουόνσι – Γουέστ Μπρομ 1-0, Χάντερσφιλντ – Μπράιτον 2-0, Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 2-2, Μπέρνλι – Γουότφορντ 1-0, Νιούκαστλ – Λέστερ 2-3, Σαουθάμπτον – Αρσεναλ 1-1.

Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σ. 46, Μάντσεστερ Γ. 35, Τσέλσι 32.