Η ΑΕΚ έβαλε μόνη της δύσκολα στον εαυτό της απέναντι στη Ριέκα, ωστόσο κατάφερε να πάρει από το χθεσινό ματς του ΟΑΚΑ τουλάχιστον την ισοπαλία, με την οποία κρατά την υπόθεση πρόκριση στα χέρια της. Μιας και η Μίλαν έκανε το καθήκον της κόντρα στην Αούστρια (5-1) και πλέον η Ενωση θα βρεθεί στη Βιέννη, την τελευταία αγωνιστική, κυνηγώντας δύο αποτελέσματα για να πάρει εκείνη την πρόκριση ως δεύτερη στην επόμενη φάση του Europa League. Αφού πλέον αρκεί στην ομάδα του Χιμένεθ και η ισοπαλία για να βρεθεί στους 32 του θεσμού. Με τη βαθμολογία του ομίλου να διαμορφώνεται ως εξής: Μίλαν 11, ΑΕΚ, 7, Αούστρια Βιέννης 4, Ριέκα 4.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με τη Ριέκα σαν υπνωτισμένη, βρισκόμενη από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, με δύο μάλιστα τέρματα διαφορά. Στο 8′ ο Γκοργκόν έκανε με κεφαλιά το 0-1 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 26′ ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε ένα άσχημο γύρισμα της μπάλας στην άμυνα, για να βρεθεί απέναντι από τον Ανέστη και να τον νικήσει ξανά. Με τους Κροάτες να έχουν παράλληλα καταγράψει σε αυτό το διάστημα και δύο δοκάρια!

Ο Μανόλο Χιμένεθ, βλέποντας την ΑΕΚ να αδυνατεί να βρει ισορροπία στο παιχνίδι, απέσυρε πριν καλά καλά συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα τον Γκάλο, για να περάσει στο ματς τον Λιβάγια. Η Ενωση βελτίωσε έτσι την εικόνα της και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου βρήκε ένα γκολ που την έβαλε και πάλι στο ματς. Με τον Αραούχο να σκοράρει με προβολή έπειτα από σέντρα του Μπακάκη.

Αυτό το τέρμα έδωσε άλλον αέρα στην ΑΕΚ, που μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να γυρίσει το ματς. Φτάνοντας στο 54′ στο 2-2 με το γκολ του Χριστοδουλόπουλου! Το παιχνίδι πλέον είχε έρθει στα μέτρα της ΑΕΚ, που πίεζε για την ολική ανατροπή. Η Ενωση όμως δεν κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα γκολ σε κάποια από τις φάσεις που δημιούργησε στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, με αυτό το 2-2 να μένει μέχρι τέλους.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (30′ Λιβάγια), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68′ Κονέ), Χριστοδουλόπουλος (85′ Ροντρίγκες), Μπακασέτας, Λόπες, Αραούχο.

Ριέκα: Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Πάβισιτς (90’+ Κρνιτς), Ακόστι (70′ Κρζβιτς), Γκαβράνοβιτς (81′ Πούλιτς), Γκοργκόν.