Η ανάρτηση του Ογκνιεν Βράνιες στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram αποτυπώνει την ανυπομονησία που επικρατεί στο στρατόπεδο της ΑΕΚ ενόψει του κυριακάτικου (20.30, NS1) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. «Πάντα έτοιμοι για τον Ολυμπιακό!» έγραψε ο βόσνιος αμυντικός, ωστόσο αυτό θα ήθελε να ισχύει και για τον Πορτογάλο Ελντερ Λόπες ο προπονητής της Ενωσης Μανόλο Χιμένεθ.

Ο 28χρονος αμυντικός δεν έκανε ούτε χθες προπόνηση, καθώς οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς δεν τον έχουν εγκαταλείψει και η συμμετοχή του στη σπουδαιότερη αναμέτρηση της ΑΕΚ μέχρι στιγμής όχι μόνο τίθεται εν αμφιβόλω, αλλά επηρεάζει την αμυντική στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει ο Χιμένεθ. Αυτή είναι και η βασικότερη σκέψη που στροβιλίζει στο μυαλό του Ισπανού, ο οποίος, σε περίπτωση κατά την οποία ο ύπουλος τραυματισμός του Πορτογάλου τον θέσει οριστικά νοκάουτ, προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει τον Βραζιλιάνο Ροδρίγο Γκάλο, πλαισιωμένο από τους σίγουρους Βράνιες, Τσόσιτς και Μπακάκη (για το δεξιό άκρο της άμυνας).

Αν θα μπορούσε να υπάρχουν περαιτέρω διλήμματα, θα αφορούσαν την επιλογή ενός εκ των Γαλανόπουλου ή Γιόχανσον για τη θέση του αμυντικού χαφ πίσω από τον Σιμόες, ενώ στην επιθετική γραμμή δεσπόζει το δίδυμο Μάνταλου – Χριστοδουλόπουλου, που έχουν σημειώσει από τρία γκολ το τελευταίο δεκαήμερο.

Το αρχικό σχήμα θα συμπληρώσει ένας εκ των Αραούχο, Κλωναρίδη και Μπακασέτα, δεδομένου ότι ο Λιβάγια είναι εξαιρετικά φορμαρισμένος και έχει σίγουρη θέση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Δέσμευση

Αμέσως μετά την επίσημη τοποθέτηση του Χιμένεθ ύστερα από τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος με τη Λαμία («Από τον Μάιο είναι μια φεύγω, μια μένω. Τον εκτιμώ, είμαι σίγουρος πως από εδώ και πέρα θα βοηθήσει πολύ, διότι είναι ένας καλός παίκτης και καλό παιδί») προέκυψε εξέλιξη στην υπόθεση του Πατίτο, ο οποίος συζητώντας με τον Χιμένεθ δεσμεύτηκε ότι θα είναι 100% συγκεντρωμένος και ότι δεν θα κάνει δεύτερες σκέψεις ώς τη λήξη του συμβολαίου του.

Εν τω μεταξύ, στην Ενωση περιμένουν και από τον κόσμο να μπει στην εξίσωση του ντέρμπι. Οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν προμηθευτεί περίπου 20.000 εισιτήρια, που μαζί με τις κάρτες διαρκείας αυξάνονται αρκετά και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το κοινό θα είναι πολυπληθές στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.