Την ώρα που οι παίκτες του θα απολαμβάνουν (στην Αθήνα ή σε κοντινά νησιά) το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε, ο Μπεσνίκ Χάσι θα τρέχει μαζί με τη διοίκηση για να τελειώσουν τις πρώτες μεταγραφές.

Η αποστολή βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα –έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Ζέεφελντ της Αυστρίας -, την Κυριακή θα γίνει το φιλικό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (για την ενίσχυση του μικρού Βαγγέλη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας) και την Τρίτη θα πετάξουν για το Γκενκ του Βελγίου όπου θα συνεχιστεί η προετοιμασία στο δεύτερο στάδιο.

Εκεί θα ήθελε ο Μπεσνίκ Χάσι να έχει και κάποιους νέους παίκτες μαζί του, από αυτούς δηλαδή που έχει βάλει στο στόχαστρο για μεταγραφές.

Ιδιαίτερα έχει προχωρήσει η περίπτωση του μαροκινού εξτρέμ της Γρανάδα, Μεντί Καρσελά, που πλησιάζει περισσότερο ίσως από κάθε άλλον στον Πειραιά με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε εξαιρετικό σημείο.

Ο Χάσι τον ξέρει από το Βέλγιο, χωρίς πάντως να τον είχε παίκτη, αφού ο 27χρονος ακραίος έπαιζε τότε στη Σταντάρ Λιέγης, ενώ ο κόουτς ήταν στην Αντερλεχτ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Καρσελά την περίοδο 2015-16 ήταν συμπαίκτης στην Μπενφίκα με δύο πρώην Ερυθρόλευκους, τον Μήτρογλου και τον Σάμαρη.

Παράλληλα οι Πειραιώτες προχωρούν και τις άλλες δύο περιπτώσεις που κυνηγούν τις τελευταίες μέρες, αυτήν του Οτζίγια Οφόε (με τον 28χρονο βέλγο μέσο να πιέζει τους ιθύνοντες της Λέγκια Βαρσοβίας να δεχθούν την πρόταση του Ολυμπιακού, που είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ) αλλά και του Εμανουέλ Εμενίκε (όπου οι Τούρκοι επιμένουν ότι έχει κλείσει ήδη ο νιγηριανός επιθετικός της Φενέρμπαχτσε στους πρωταθλητές Ελλάδας).

ΠΟΙΟΙ «ΚΟΒΟΝΤΑΙ». Ομως ο Μπεσνίκ Χάσι, εκτός από τις μεταγραφές, σε αυτό το διάστημα μέχρι να φύγει η ομάδα για το Βέλγιο θα πρέπει να έχει πάρει και αποφάσεις σχετικά με ποιους θα κόψει από το υπάρχον ρόστερ.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τους τέσσερις που ανέβηκαν από τις ακαδημίες (Μεγαρίτης, Βρουσάι, Ντουμάνης και Τόλι), οι οποίοι είναι δεδομένο ότι δεν θα πάνε στο Βέλγιο, ο κοσοβάρος τεχνικός φαίνεται να έχει προτεραιότητα στο να κόψει και τους Κασάμι, Μπουχαλάκη και Βιάνα. Ο πρώτος επέστρεψε πάλι σε προετοιμασία της ομάδας, αλλά δεν έπαιξε ούτε μία φορά στη φυσική του θέση, ενώ όσον αφορά τους άλλους δύο δεν τους έβαλε καν ως αλλαγή στο πιο σημαντικό φιλικό με τη Λουντογκόρετς.