Πρόκειται ασφαλώς για ποδοσφαιρική παραδοξότητα που θα καταγραφεί σε ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του αθλήματος. Ο κανόνας είναι γραμμένος με ανεξίτηλο μελάνι: ο πελάτης-οπαδός έχει πάντα δίκιο. Οχι για την Αρσεναλ. Εχει σημασία ποια είναι η ομάδα που προτίμησε να υποστηρίξει τον προπονητή της Αρσέν Βενγκέρ ανανεώνοντάς του το συμβόλαιο και όχι τους οπαδούς της. Οι Κανονιέρηδες παρουσιάζουν τα περισσότερα έσοδα στα εντός έδρας παιχνίδια παγκοσμίως. Με άλλα λόγια, οι οπαδοί της είναι οι καλύτεροι πελάτες στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο ιστός της Πηνελόπης που κρατά μακριά τους μνηστήρες οι οποίοι διεκδικούν το βασίλειο του Βενγκέρ είναι καλά πλεγμένος από τον Αλσατό με τα υπερκέρδη που προσφέρει στους μετόχους.

Ποιο αφεντικό απολύει τον υπάλληλο που του φέρνει εκατομμύρια; Ακόμη και φέτος που η Αρσεναλ δεν θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι βέβαιο πως ο Βενγκέρ που γνωρίζει καλύτερα οικονομικά παρά ποδόσφαιρο θα βγάλει ξανά λαγό από το καπέλο. Οι αντιδράσεις όσων θεωρούν ξεπερασμένες τις μεθόδους του αντιμετωπίζονται από την Αρσεναλ και τον ίδιο τον Βενγκέρ ως φέροντες ναΐφ ποδοσφαιρικές σκέψεις, κάτι σαν παρίες.

Είναι εντυπωσιακό πως η ηγεσία των Κανονιέρηδων δεν φοβάται τον κίνδυνο ολιγανθρωπίας στο Εμιρεϊτς. Ποντάροντας φυσικά στο πάθος και την αγάπη τους για την ομάδα. Αυτό όμως λέγεται εκμετάλλευση.