Απαντες δήλωσαν δυσαρεστημένοι με τη χθεσινή πρωτόδικη απόφαση της αθλητικής Δικαιοσύνης για επιβολή ποινής τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και προστίμου 150.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα για το Κύπελλο με την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Ερυθρόλευκοι φωνάζουν για κατάφωρα άδικη και εξοντωτική τιμωρία που αλλοιώνει τις συνθήκες διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος, ενώ από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος –έχοντας έννομο συμφέρον –έκανε πρόσθετη παρέμβαση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, χαρακτηρίζουν ελαφριά την ποινή καθώς, όπως τονίζουν, οι Πειραιώτες κρίθηκαν ένοχοι για όλες τις κατηγορίες.

Ως εκ τούτου, θα έχουμε το παράδοξο και αρκετά σπάνιο φαινόμενο να ασκήσουν έφεση και οι δυο (δυσαρεστημένες) πλευρές, ευελπιστώντας ο μεν Ολυμπιακός σε μείωση της τιμωρίας του, ο δε Δικέφαλος σε αφαίρεση έξι βαθμών από τους Ερυθρολεύκους προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να εκδικαστεί και σε τρίτο βαθμό, εφόσον υπάρξει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το εννιασέλιδο σκεπτικό της απόφασης που δημοσιοποίησε η Πειθαρχική Επιτροπή: Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, οι διαιτητές δέχθηκαν ύβρεις έξω από τα αποδυτήρια από άτομα τα οποία δεν έφεραν διακριτικά ή διαπιστεύσεις. Ο διαιτητής Παπαπέτρου έγραψε στο φύλλο αγώνα (επιβεβαιώθηκε και από την έκθεση του παρατηρητή Βαλσαμή, ο οποίος πάντως βάσει της ίδιας απόφασης διεγράφη από τον πίνακα παρατηρητών) ότι δύο εξ αυτών εξύβρισαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του με τις φράσεις: «Μας γ… σήμερα. Τι κάνατε ρε». Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι τα προαναφερθέντα άτομα επιτέθηκαν και στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τέσσερις από τους αστυνομικούς να τραυματιστούν. Επίσης, κατά την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, περίπου 50 οπαδοί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προσπάθησαν να εισέλθουν, μέσω του χώρου των VIP, στα αποδυτήρια αλλά και στον χώρο όπου βρίσκονταν τα λεωφορεία των δύο ομάδων, εκσφενδονίζοντας πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακόμη, το δικαστήριο δέχθηκε ότι υπήρξε φραστική επίθεση και απώθηση από οπαδούς και προς τον β’ παρατηρητή Λασκαράκη. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το εν λόγω σκεπτικό, το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ δεν επέβαλε την «εσχάτη των ποινών», τουτέστιν την αφαίρεση έξι βαθμών, διότι ούτε ο διαιτητής ούτε και ο παρατηρητής τραυματίστηκαν, κάτι που «θα συνιστούσε ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση».