Το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη επί της Ρεάλ στο Μπερναμπέου (3-2). Με τη νίκη αυτή η οι μπλαουγκράνα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τη Ρεάλ (από 75 βαθμούς), αλλά η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει ένα ματς λιγότερο.

Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 22′ με προβολή του Κασεμίρο, αφού προηγουμένως η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι σε προσπάθεια του Σέρχιο Ράμος. Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε στο 33′ με εξαιρετική προσπάθεια του Λιονέλ Μέσι.

Στο β’ μέρος, οι δύο ομάδες είχαν αρκετές φάσεις για γκολ, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματικοί ήταν οι τερματοφύλακες, Κέιλορ Νάβας και Τερ Στέγκεν. Στην καλύτερη στιγμή της Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο αστόχησε σε κενή εστία (67′), ύστερα από πάσα του Ασένσιο. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Νάβας εξουδετέρωσε το σουτ του Σουάρες, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Τερ Στέγκεν τον μιμήθηκε σε σουτ του Ασένσιο.

Στο 73′ η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα με εξαιρετικό σουτ του Ράκιτιτς. Η κατάσταση έγινε χειρότερη για τη Ρεάλ όταν τέσσερα λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Σέρχιο Ράμος με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μέσι. Ο Νάβας έσωσε και πάλι τη Ρεάλ όταν εξουδετέρωσε το σουτ του Πικέ στο 80′ , κάτι που επανέλαβε και τρία λεπτά αργότερα σε σουτ του Μέσι.

Παρ΄όλα αυτά η Ρεάλ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 86′ όταν από σέντρα του Μαρτσέλο, ο Χάμες Ροδρίγες (είχε μπει στο ματς πριν από τέσσερα λεπτά), πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν για το 2-2. Ο Λιονέλ Μέσι πάντως είχε διαφορετική άποψη και με το γκολ που σημείωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη.