Με την αυτοπεποίθηση (και καμιά φορά την αλαζονεία) που του δημιουργούν τα τρία δαχτυλίδια πρωταθλητή, τα δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και οι αμέτρητες ατομικές διακρίσεις, ο ΛεΜπρoν Τζέιμς αναρωτήθηκε με απάθεια «πόσων χρονών είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο»! Η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν αφοπλιστική: «Είκοσι ενός!», καθώς ο εκκολαπτόμενος σουπερστάρ των Μιλγουόκι Μπακς θέλει έξι ημέρες για να συμπληρώσει τα 22 του!

Και όμως σε τόσο μικρή ηλικία ο αθλητής φαινόμενο κάνει απίθανα πράγματα στα παρκέ του ΝΒΑ. Αυτή τη φορά, ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ του (34 πόντοι) οδήγησε τους ταπεινούς Μπακς στην άνετη επικράτηση (118-101) επί των πρωταθλητών Κλίβελαντ Καβαλίερς. κάνοντας τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο να υποκλιθεί στις «διαστημικές» ικανότητές του. «Είναι ένα μοναδικό ταλέντο που έχουμε στο πρωτάθλημά μας και το Μιλγουόκι έχει στις τάξεις του έναν εξαιρετικό παίκτη» σχολίασε ο Κινγκ Τζέιμς βλέποντας τον Γιάννη να γεμίζει τις κατηγορίες της στατιστικής (34 π., 12 ρ., 5 ασ., 5 κλ., 2 τ., 6 λ. σε 35′ συμμετοχής).

«Οταν παίζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες ενθουσιάζομαι. Η ομάδα χρειαζόταν από μένα να είμαι επιθετικός. Βρήκα ρυθμό μέσω των συμπαικτών μου και προσπάθησα να κάνω το παιχνίδι μου. Ο ΛεΜπρον είναι ο κορυφαίος παίκτης στο ΝΒΑ, ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Το να είσαι στο παρκέ μαζί του και να παίζεις απέναντί του είναι πολύ ωραίο, όπως και το να παίζεις κόντρα σε μια τόσο σπουδαία ομάδα όπως οι Καβς» δήλωσε με ταπεινότητα ο Γκρικ Φρικ. Ο προπονητής που κατεργάζεται αυτό το διαμάντι, ο Τζέισον Κιντ εξέφρασε τη σιγουριά ότι ακόμη δεν έχει φτάσει το ταβάνι του: «Ο Γιάννης δεν έρχεται. Εχει φτάσει. Είναι στο ΝΒΑ εδώ και τέσσερα χρόνια. Κοίταξε στα μάτια τον ΛεΜπρόν, τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Εχει όμως μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».

n Με κορυφαίους τους τρεις Αμερικανούς (Κλάντον 13 π., 13 ρ., Σάιμπερτ 16 π., Μπράιαντ 15 π., 5 ασ.) και τον Λίνο Χρυσικόπουλο (14 π., 10 ρ., 5 ασ., 2 τ.) ο ΠΑΟΚ υπέταξε (85-81, κ.α. 71-71) τη Βέντσπιλς στην παράταση και με την τρίτη νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της νεοσύστατης διοργάνωσης της FIBA.