Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς καθάρισε για άλλη μια φορά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0). Η ουκρανική Ζορία έβαλε δύσκολα στην αγγλική ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ζοζέ Μουρίνιο άφησε και πάλι στον πάγκο τον Γουέιν Ρούνι, τον οποίο έβαλε στο παιχνίδι στο 68′. Ενα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ με την κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς και η ασίστ χρεώνεται στον Ρούνι. Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ η Γιουνάιτεντ είχε ηττηθεί από τη Φέγενορντ.

Νίκος Καρέλης. Δεν χάνει τις ευκαιρίες που παίρνει στην Γκενκ και χτες άνοιξε το σκορ στη νίκη της βελγικής ομάδας επί της Σασουόλο (3-1). Ηταν το έβδομο φετινό γκολ του διεθνούς επιθετικού.

Από τους πρωταγωνιστές της χτεσινής βραδιάς και ο 28χρονος ιρλανδός επιθετικός Κιάραν Κίλντοφ, ο οποίος σκπράρισε στο 72′ και έδωσε στην Ντάνταλκ τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-0). Είναι η πρώτη νίκη ιρλανδικής ομάδας σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ιντερ απογοητεύει στην Ευρώπη καθώς μετά την ήττα από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Σαν Σίρο ήρθε και το νέο χτύπημα από τη Σπάρτα στην Πράγα (3-1). Η Ιντερ αγωνίζεται την Κυριακή στο Ολίμπικο με τη Ρόμα, η οποία είχε εύκολο βράδυ με αντίπαλο την ρουμανική Αστρα Γκιουργκίου (4-0). Επίδειξη δύναμης έκανε και η Ζενίτ που συνέτριψε 5-0 την Αλκμααρ.

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων: ισόπαλο 0-0 τέλειωσε το παιχνίδι Αστανά – Γιουνγκ Μπόις στο πλαίσιο του 2ου ομίλου. Η βαθμολογία: ΑΠΟΕΛ 6, Ολυμπιακός 3, Αστανά και Γιουνγκ Μπόις από 1.

Ο Αγιαξ είναι πλέον φαβορί στον 7ο όμιλο, καθώς πέτυχε δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά επί της Σταντάρ Λιέγης στο Αμστερνταμ (1-0), με σκόρερ τον Ντόλμπεργκ. Η βαθμολογία του ομίλου: Αγιαξ 6, Θέλτα 4, Σταντάρ Λιέγης 1, Παναθηναϊκός 0.

Η Φιορεντίνα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή (η Καραμπάγκ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 30′) και έφτασε σε εύκολη νίκη (5-1). Η βαθμολογία στον 10ο όμιλο: Φιορεντίνα και ΠΑΟΚ από 4, Σλόβαν Λίμπερετς, Καραμπάγκ από 1.