Την επέκταση της συνεργασίας της με τη NOVA από το 2017 έως το 2019 αποφάσισε με ψήφους 13-1 η Σούπερ Λίγκα στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Κατά της επέκτασης της συνεργασίας ψήφισε μόνο η Ξάνθη. Ο Παναθηναϊκός δε συμμετείχε στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Η ισχύουσα συνεργασία του συνεταιρισμού με το συνδρομητικό κανάλι τελειώνει το 2017 και στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου τέθηκε προς ψήφιση η πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όπως ήταν γνωστό, ο Παναθηναϊκός δε συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από το Μάκη Γκαγκάτση που δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Με ψήφους 13-1 πέρασε από το δ.σ. η πρόταση του συνδρομητικού καναλιού, με τη Ξάνθη να είναι η μοναδική ομάδα που την καταψήφισε.

Σε ό,τι αφορά τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, προτάθηκε η σύσταση μιας επιτροπής, η οποία θα κληθεί να εξετάσει όλες τις παραμέτρους προτού φέρει το θέμα προς ψήφιση. Την επιτροπή απαρτίζουν οι ΠΑΕ: Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οι εκπρόσωποι των προαναφερθέντων ομάδων θα συζητήσουν με τον Οργανισμό για το ενδεχόμενο ανανέωσης της σύμβασης, καθώς και την καταγγελία του Ολυμπιακού για το ασυμβίβαστο με την ΑΕΚ.

Η πρόταση του Εργοτέλη για τον υποβιβασμό δύο ομάδων αντί τεσσάρων στο τρέχον πρωτάθλημα δεν συζητήθηκε, καθώς η διοργανώτρια αρχή παρέπεμψε την ΠΑΕ του Ηρακλείου στην ΕΠΟ.

«Η Σούπερ Λίγκα μπορεί να συνεννοηθεί και όλες οι ομάδες να είναι μαζί. Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα προβλήματα υπάρχουν, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά πιστεύω πως οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί σε αυτά τα ζητήματα. Νομίζω ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα το αντιληφθούν αυτό», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λϊγκα, Γιώργος Μποροβήλος και συνέχισε:

«Θυμηθείτε τι συνέβη στην προηγούμενη ανάλογη περίπτωση με τα τηλεοπτικά. Υπήρχαν ομάδες που ήταν εκτός και στην πορεία συμφώνησαν. Μέχρι το 2017, οπότε και εκπνέει η ισχύουσα συμφωνία, πολλά μπορεί να γίνουν».

Τοποθετήθηκε μετά από σχετική ερώτηση και για το θέμα με τον ΟΠΑΠ, λέγοντας: «Η Ξάνθη διατήρησε επιφυλάξεις μέχρι να ενημερωθεί περαιτέρω και ο ΠΑΟΚ στην παρούσα φάση διαφώνησε γιατί θέλει να δει τι θα γίνει με το ιντερνετικό στοίχημα και το αντίτιμο. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Οργανισμό για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη νέα σύμβαση».