Απειλές για τη ζωή του από εξαγριωμένους οπαδούς της Γιουβέντους φέρεται να δέχθηκε ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Αντόνιο Κόντε, με αφορμή τον τραυματισμό του Κλαούντιο Μαρκίζιο, ο οποίος τελικά, όπως ανακοίνωσε η «βέκια σινιόρα», δεν είναι τόσο σοβαρός όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί από το ιατρικό τιμ των «ατζούρι». Ο Μαρκίζιο τραυματίστηκε στη διάρκεια της προπόνησης της Ιταλίας, εν όψει του αποψινού αγώνα με τη Βουλγαρία για τα προκριματικά του EURO 2016, και αποχώρησε αμέσως από την αποστολή.

«Είδα τον Κόντε σήμερα το πρωί τρομοκρατημένο» τόνισε στο «Radio Rai» ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, Κάρλο Ταβέκιο, και συνέχισε: «Μετά την χθεσινή εξέλιξη δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του στο διαδίκτυο. Συναντήθηκα μαζί του και δεν είναι καθόλου ήρεμος. Όλα αυτά που αναφέρθηκαν στο ίντερνετ τον επηρέασαν και νιώθει ευάλωτος για κάτι, για το οποίο δεν φέρει καμία ευθύνη. Η ομοσπονδία είναι στο πλευρό του».

Ο Κόντε κατηγορήθηκε από τον Τζον Έλκαν, πρόεδρο της μητρικής εταιρείας που ελέγχει τη FIAT και τη Γιουβέντους, ο οποίος δήλωσε ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποβάλλει σε σκληρή προπόνηση τους διεθνείς.

«Ίσως να θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο προπονητής με το μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών» τόνισε μεταξύ άλλων στα ιταλικά ΜΜΕ ο Έλκαν. Ο πρώην προπονητής της «Γιούβε», πάντως, υπερασπίστηκε τις μεθόδους του: «Αναριωτέμαι γιατί δεν με ρώτησε αυτά τα πράγματα, όταν ήμουν στη Γιουβέντους. Δεν δουλεύουμε σκληρά, δουλεύουμε σωστά» είπε ο 45χρονος τεχνικός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σόφια.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Κόντε σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του στον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα» μετά τις απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του.