Ο ολλανδός διεθνής εξτρέμ Ιμπραήμ Αφελάι δεν έχει ξεχάσει τις στιγμές που έζησε στη Λεωφόρο και τις αποτύπωσε στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους.

Ο Αφελάι που κλήθηκε στην εθνική Ολλανδίας για το παιχνίδι με την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2016 αναφέρθηκε για τη ζωή του στην Ελλάδα και μίλησε για το πρόστιμο που επέβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης στους ποδοσφαιριστές.

«Πραγματικά ένιωσα πως κινδύνευσε η ζωή μου στην Λεωφόρο. Αισθάνθηκα πως έπρεπε να τρέξω για να σωθώ. Καταλαβαίνω την ένταση και τα συναισθήματα που μπορεί να υπάρχουν. Αντιλαμβάνομαι πως σε κάποιες χώρες η ένταση είναι πιο μεγάλη από άλλες. Στην Ελλάδα υπάρχει τρέλα και πάθος για το ποδόσφαιρο, όμως υπάρχουν και όρια. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που θα έπρεπε να διαφημίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ποδόσφαιρο της. Ήξερα για το πάθος του κόσμου του Ολυμπιακού πριν πάρω μεταγραφή, όμως εδώ μιλάμε για υπέρβαση ορίων», σχολίασε ο Αφελάι.

Για την ζωή στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κάτω από τέντες, στους δρόμους ή πίσω από φράχτες. Σίγουρα υπάρχουν και πιο ευχάριστες εικόνες. Τέτοιες καταστάσεις δεν τις ζούμε στην Ολλανδία, επειδή πάντα βοηθάμε τον κόσμο απ’ όπου και εάν προέρχεται. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω ότι είμαι ευνοημένος από την ζωή που έζησα και ζω».

Σε ερώτηση για το πρόστιμο που επέβαλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους ποδοσφαιριστές, ο Αφελάι υποστήριξε: « Ο πρόεδρος ήρθε στα αποδυτήρια να μας μιλήσει. Μας είπε πως θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, αλλιώς θα δεχόμασταν πρόστιμο. Δεν τον έχω ξαναδεί τόσο φορτισμένο συναισθηματικά όσο διάστημα είμαι στον Ολυμπιακό».

*Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι τον Ατρόμητο την Παρασκευή κεκλεισμένων των θυρών στις εγκαταστάσεις του Ρέντη (11.00).