Τη διαφαινόμενη μεγάλη έκπληξη που ξεκίνησε από τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου, ολοκλήρωσε ο Ηρακλής, αποκλείοντας τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με νίκη 4-3 στα πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 2-0 (ισοφαρίζοντας το σκορ του Καυτανζογλείου). Τα γκολ πέτυχαν οι Κολοβός (19′ πεν) και Μπουμάλ (45+1). Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου τίποτα δεν άλλαξε για να ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι που τελικά έστειλε τον γηραιό στους «4» του Κυπέλλου. Την πρόκριση χάρισε ο τερματοφύλακας Χουάντερσον που απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσε ο Κόρμπος.

Οι δύο ομάδες τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Μητρόπουλος (66′) και Περόνε (74′).

Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83′ Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88′ Φούντας), Ιμπαγάσα (69′ Γκέζος), Κολοβός, Γιάννου.

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (64′ Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου (80′ Λουκίνας), Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Κάσσος (68′ Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης, Περόνε.