Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αλλάξει τη μοίρα του στον αγώνα ρεβάνς με τη Ντνίπρο στο Γ. Καραϊσκάκης για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, όμως το γκολ της ισοφάρισης (22΄) και η αποβολή του Μιλοβόγεβιτς (για δυνατό μαρκάρισμα από πίσω στον Ματέους) στο 51΄ έκαναν εύκολη την υπόθεση της πρόκρισης των Ουκρανών στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Στα τελευταία λεπτά το ματς πήρε-φωτιά. Ο Ντομίνγκες κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Φεντέτσκι, το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 2-1 (89΄).Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε» και ο Κάλινιτς που βρέθηκε μόνος του σημείωσε το τελικό 2-2.Αμέσως ακούστηκε το σύνθημα από την εξέδρα «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Ουσιαστικά η πρόκριση είχε χαθεί από το πρώτο ματς στο Ολιμπίσκι του Κιέβου μετά την ήττα με 2-0.Η Ντνίπρο σταμάτησε το σερί νικών που είχε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη στο Γ.Καραϊσκάκης με Μπενφίκα, Αντερλεχτ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάλμε.

Ο αδύναμος κρίκος για άλλη μία φορά των Ερυθρολεύκων η άμυνα δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στο 22΄ από στημένη φάση δέχτηκε την ισοφάριση (1-1) και κλείδωσε η πρόκριση για τους Ουκρανούς. Ο Ρομπέρτο απέκρουσε σε πρώτη φάση την εξ επαφής κεφαλιά του Φεντέτσκι, οι δύο στόπερ του Ολυμπιακού Σαντάνα, Σιόβας έμειναν «καρφωμένοι» στο τερέν και ο αμυντικός της Ντνίπρο με νέα κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Κατόρθωσε να πετύχει γρήγορο γκολ στο 14΄ με τον Κώστα Μήτρογλου, ύστερα από υποδειγματική κάθετη πάσα στου Μιλιβόγεβιτς (1-0). Ο διεθνής φορ έφθασε τα 15 γκολ στην Ευρώπη και βρέθηκε μαζί με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του Ολυμπιακού.

Ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ. Ο Βίτορ Περέιρα προτίμησε στην ενδεκάδα τους Ντουρμάζ, Αφελάι στις πτέρυγες. Τη θέση του τιμωρημένου Μανιάτη πήρε ο Κασάμι. Παρτενέρ του Ελβετού μέσου (που έχει ρίζες από την Αλβανία) έπαιξε ο Μιλιβόγεβιτς.

Οι Πειραιώτες είχαν κατοχή μπάλας, πίεσαν τους Ουκρανούς στα πρώτα 15 λεπτά , έχοντας οργανωτή τον Αφελάι και έδωσαν ελπίδες στους φιλάθλους τους για την ανατροπή. Όμως στη συνέχεια έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, άνοιξαν οι γραμμές, η άμυνα δεν ήταν συμπαγής και ο Ρομπέρτο προσπαθούσε να κρατήσει μόνος του όρθιο τον Ολυμπιακό.

Ο ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ μέσα από την περιοχή του Κονοπλιάνκα (33΄), σέντρα-σουτ του Ροτάν (39΄). Ακόμα δύο φορές η ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς βρέθηκε σε θέση βολής με τον Κονοπλιάνκα, όμως την πρώτη (40΄) αιφνιδιάστηκε ο μεσοεπιθετικός της Ντνίπρο και την δεύτερη (45΄) δεν βρήκε στόχο.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου (σούταρε πάνω στον Μπόϊκο), ύστερα από σέντρα του Αφελάι (10΄). Ακόμα ο Σαντάνα έπιασε κεφαλιά για να αποκρούσει ο Μπόϊκο (37΄) και μία φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη (8΄), όταν ο προωθημένος Σιόβας δεν κατάλαβε πως η μπάλα πέρασε δίπλα του.

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα δεν έπεισε με την απόδοση της και με τη λήξη του Α΄ ημιχρόνου ακούστηκαν αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Ο Περέιρα προσπάθησε με τις αλλαγές των Φορτούνη, Ντοσεβί να δώσει επιθετικό πνεύμα στον Ολυμπιακό, όμως η ομάδα του δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία). Κίτρινη κάρτα: Ντουρμάζ, Αφελάι, Ελαμπντελαουί, Κανκάβα, Φέντορτσκουκ, Ματέους, Φεντέτσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς,Κασάμι, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (65’ Ντοσεβί), Αφελάι (65΄ Φορτούνης), Μήτρογλου.

ΝΤΝΙΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόϊκο, Φεντέτσκι, Ντάγκλας, Τσεμπεριάσκο, Εζίντιο, Κανκάβα, Φέντορτσκουκ (84΄ Μπέζους), Ματέους (76΄ Μπρούνο Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ζουζούλια (62΄ Κάλινιτς).