Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με σκόρερ τους Μήτρογλου (71΄), Ντοσεβί (87΄) νίκησε την Βέροια με 2-0, σημείωσε την 13η συνεχόμενη νίκη (σε όλες τις διοργανώσεις) και ξέφυγε πέντε βαθμούς από τον ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς 9 παίκτες λόγω αποβολής των Μπαλάφα (για εξύβριση στον διαιτητή Ιωαννίδη στο 12΄), Μπατιόν (με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 76΄). Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο προσπάθησε να κοντράρει τους πρωταθλητές παίζοντας με σφιχτή άμυνα και δυνατό παιχνίδι, όμως στα τελευταία 20 λεπτά λύγισε.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων έχοντας παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά. Στο 71΄ «μίλησε» ο Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού έπαιξε άριστα το «1-2» με τον Φορτούνη και την κατάλληλη στιγμή με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο Μήτρογλου έφθασε τα 12 γκολ και βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Το τρίποντο του Ολυμπιακού σφράγισε ο Ντοσεβί με πλασέ, ύστερα από γύρισμα του Ελαμπντελαουί (87΄).

Η Βέροια μόχθησε στο τερέν είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μπατιόν (18΄) και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ναζλίδη (93΄).

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και ο δυνατός αέρας στάθηκαν εμπόδιο για να παίξει ο Ολυμπιακός ποιοτικό ποδόσφαιρο, υποστήριξε ο Βίτορ Περέιρα ο οποίος χαρακτήρισε την ομάδα του πολύ δυνατή.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Βέροιας Χοσέ Γκρανέρο τόνισε ότι είναι υπερήφανος για τους παίκτες του για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Στο 12΄ ο Μπαλάφας δέχτηκε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ιωαννίδη για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Αφελάι και αμέσως ο ρέφερι έδειξε κόκκινη κάρτα στον αμυντικό χαφ της Βέροιας για εξύβριση.

Κίτρινη κάρτα: Ντουμίτρου, Μπατιόν, Οστοϊτς, Μήτρογλου, Σιόβας, Κασάμι.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Οστοϊτς, Μπράβο (68΄ Γεωργιάδης), Μπαλάφας, Βεργώνης (75΄ Ναζλίδης), Μπατιόν, Καλτσάς, Μπαργκάν, Ντουμίτρου (68΄ Βάσκες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου (62΄ Χάρα), Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι (62΄ Ντομίνγκες), Φορτούνης (72΄ Ντουρμάζ), Μήτρογλου.