Απάντηση στην ισπανική εφημερίδα Sport που έγραψε την Παρασκευή ότι ο Ερίκ Αμπιντάλ θα εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό τον ερχόμενο Δεκέμβριο και θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για να αναλάβει πόστο στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα έδωσε ο γάλλος αμυντικός.

Ο Αμπιντάλ έσπευσε να γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Σχετικά με τις πληροφορίες για το μέλλον μου, συνεχίζω να είμαι παίκτης του Ολυμπιακού και δεν έχω κάνει δηλώσεις για το θέμα αυτό».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Sport» που ειδικεύεται σε θέματα της Μπαρτσελόνα αναφέρει ότι «ο γάλλος διεθνής στόπερ θα εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό γιατί δεν περνάει καλά στην Ελλάδα και τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα αναλάβει τις Ακαδημίες των Μπλαουγκράνα. Μάλιστα η σύζυγος του Αμπιντάλ έχει φύγει από την Ελλάδα, όπως και οι δύο του κόρες οι οποίες γράφτηκαν πρόσφατα σε αγγλικό σχολείο στην Βαρκελώνη. Ακόμα το ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο Αμπιντάλ έχει πάρει απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια γιατί είναι δύσκολο να ακολουθήσει το βαρύ πρόγραμμα ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό».

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε κάνει πρόταση στον Αμπιντάλ όταν ακόμα αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής των Σχολών.

Νοκ αουτ ο Αφελάι

Στον αγωνιστικό τομέα στο ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού προστέθηκε ο Ιμπραήμ Αφελάι. Ο ολλανδός μεσοεπιθετικός υπέστη διάστρεμμα και αποκλείστηκε από την αποστολή ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα το Σάββατο στην Τρίπολη, ενώ ο Μίτσελ ανησυχεί αν θα προλάβει το ματς με τη Γιουβέντους στο Τορίνο την ερχόμενη Τρίτη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει για τη συνάντηση με τον Αστέρα και τους Ντομίνγκες, Μπενίτες (βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας), Μποτία (ταλαιπωρείται από κρυολόγημα), Εντινγκά (ένιωσε σφίξιμο στον δεξιό προσαγωγό και αποκλείστηκε για προληπτικούς λόγους).

Η αποστολή: Ρομπέρτο, Μέγερι, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Γιαννούλης, Κασάμι, Μανιάτη, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου Σιόβας.