Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός καλούσε τον Τόμιτς να βάλει πλάτη το έκανε με προθυμία και αγάπη καθώς πρόκειται για την ομάδα της καρδιάς του στην οποία έπαιξε μπάσκετ από 18 χρονών.

Έτσι λοιπόν όταν ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου, την Πέμπτη, ενόψει του αγώνα με την Κούτσα Λαμποράλ για το αν η διοίκηση του έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή, ήταν κάθετος:

«Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Αυτό κάνει κακό στην ομάδα, έχουμε μπροστά μας ματς και μόνο αυτό πρέπει να μας απασχολεί. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο» ήταν η απάντηση του τεχνικού του Ολυμπιακού, ο οποίος αν μη τι άλλο θέλει οι παίκτες του να τα δίνουν όλα στο γήπεδο, κάτι που δεν είδε στην Κηφισιά και τον εκνεύρισε:

«Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Κηφισιά, γιατί είχαμε και δύσκολο ταξίδι από τη Βαλένθια. Σε αυτά τα ματς οι παίκτες θα πρέπει να δείχνουν από το πρώτο κιόλας λεπτό καλό πρόσωπο και να μην δίνουν δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει στη νίκη. Εμείς δεν αρχίσαμε καλά το ματς, έτσι συνεχίσαμε και δυστυχώς το τελειώσαμε με τον ίδιο τρόπο. Μπήκαμε στο ματς και το παιχνίδι πήγε κόντρα στον ρυθμό που εμείς θέλαμε. Αλλά δεν έχει χαθεί τίποτα, πρέπει να συνεχίσουμε, να μείνουμε ενωμένοι. Άλλωστε είμαστε ομάδα και στο τέλος θα κρίνουμε τι έχουμε καταφέρει. Μην ξεχνάμε ότι ακόμη είναι Οκτώβριος»

Όπως είναι φυσικό η προσοχή στην αμυντική λειτουργία είναι δεδομένη, με τον Τόμας Ερτέλ να αποτελεί τον κύριο –αμυντικό – στόχο.

«Σίγουρα είναι ο πιο σημαντικός παίχτης τους, ο οποίος κρατάει την ομάδα, σουτάρει, απειλεί και δίνει ασίστ ενώ δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Παράλληλα έχει αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά τις καλές του εμφανίσεις με την εθνική Γαλλίας και φέτος. Στο πρώτο ματς είχε 14 πόντους και 10 ασίστ, κάθε χρόνο».

Τέλος αναφορικά με το ντεφορμάρισμα του Ντάνστον (ο οποίος είχε επιστρέψει με αρκετά παραπανίσια κιλά) ο Τόμιτς είπε: «Ήταν ένα πρόβλημα που όμως έχει φτιαχτεί σε ποσοστό 90% και τον περιμένουμε σιγά σιγά πολύ καλύτερο».