Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο γήπεδο Ζωσιμάδες και στα πρώτα 14 λεπτά «καθάρισε» το ματς με τον Ολυμπιακό με δύο γκολ που σημείωσαν οι Μιχαήλ(1΄), Βίλα (14΄).

Ο Μίτσελ πραγματοποίησε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και οι Μανώλης Σάλιακας, Πραξιτέλης Βούρος έκαναν ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός που είχε κατοχή της μπάλας παρουσιάστηκε ανοργάνωτος στο παιχνίδι του, έβγαλε πολλές αδυναμίες και συνεχίστηκαν οι κακές εμφανίσεις που έχει αρχίσει από τις αρχές του περασμένου μήνα.

Ο 19χρονος Πραξιτέλης Βούρος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Μανωλά και ο 18χρονος Μανώλης Σιάλιακας χρησιμοποιήθηκε στις πτέρυγες.

Aχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού ήταν η άμυνα η οποία δέχτηκε «εύκολα γκολ».

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ από τα αποδυτήρια. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό σε κόρνερ του Ιλιτς και κεφαλιά του Μιχαήλ έγινε το 1-0. Στη φάση αυτή «κοιμήθηκε» η Ερυθρόλευκη άμυνα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στη δεύτερη επίσκεψη του στην εστία του Ρομπέρτο πανηγύρισε το δεύτερο γκολ! Στο 14΄ Ο Ντάσιος γύρισε στον Κρητικό. Ο τελευταίος έδωσε πάσα στον Βίλα ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0. Και στη φάση αυτή η Ερυθρόλευκη άμυνα φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Ο Μίτσελ έριξε στο β΄ ημίχρονο τους Βαλντές, Ιμπαγάσα ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο έκανε ευκαιρίες, όμως δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Μίτσελ ήταν απογοητευμένος και δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα στο γήπεδο!

«Το άσχημο ξεκίνημα αποτελεί μέρος του σημερινού αγώνα. Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δικαιολογίες για ένα τέτοιο θέαμα. Δεν έχουμε κάνει τίποτα καλό στο παιχνίδι», τόνισε ο Μίτσελ. Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και τόνισε: «Μέσα από αυτό το ματς θέλαμε να κατορθώσουμε την παραμονή μας . Ξέραμε πως είχαμε απέναντί μας μία πολύ μεγάλη ομάδα. Αλήθεια είναι πως υπήρχε πίεση. Ξέρετε πως είναι αυτά».

Κίτρινη κάρτα: Αυγενικού, Τόρες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Στρούνα, Τσουκαλάς, Κρητικός(90′ Γιάκος), Βίλα, Αυγενικού (90΄ Παρίσης), Ιλιτς (73΄ Τσάβες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλάς, Βούρος (46΄ Ιμπαγάσα), Μπονγκ, Μανιάτης, Πελέ, Κάμπελ, Σάλιακας, Σαβιόλα (65΄ Φουστέρ), Σέποβιτς (46΄ Βαλντές).

Η φιέστα

Ο Μίτσελ και ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα (14.00) το εορταστικό πρόγραμμα που θα γίνει στο ματς με τον Απόλλωνα για την κατάκτηση του 41ου τίτλου. Επίσης θα ανακοινωθούν όλες οι ξεχωριστές δράσεις στις οποίες θα προβεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη Unicef , από το πρωί της Κυριακής (13 του μήνα) μέχρι και την ολοκλήρωση της φιέστας.

Στη φιέστα θα δώσει το παρών και η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Λεν Τρόφι στη Φλωρεντία ύστερα από τη νίκη με 10-9 επί της Φιρέντσε.