Οι τίτλοι ξαναγύρισαν στον Παναθηναϊκό και μαζί επέστρεψαν τα πάρτι στο ΟΑΚΑ. Ύστερα από διάλειμμα ενός έτους, όπου και στη διάρκεια αυτού ο ΠΑΟ κατέκτησε τρόπαιο (κύπελλο Ελλάδας), οι Πράσινοι πανηγύρισαν, όπως συμβαίνει από το 1998 και μετά, τουλάχιστον ένα από τα δύο βαρύτιμα κύπελλα του μπάσκετ.

Το επίτευγμα του εφετινού Παναθηναϊκού, που διαλύθηκε ως ομάδα πέρυσι τέτοιο καιρό, κτίστηκε από την αρχή και χρειάστηκε να κάνει αρκετές… επισκευαστικές εργασίες κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν μεγάλο. Το έκανε τεράστιο η αξία του back to back πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού και φυσικά το… εκκωφαντικό sweep με διπλό break στο ΣΕΦ. Λογικό λοιπόν το πάρτι στο ΟΑΚΑ να ήταν ξέφρενο και να το απόλαυσαν οι περίπου 15.000 οπαδοί που βρέθηκαν στο γήπεδο (και με τα 3 euro πρόσφεραν μια σπουδαία ενίσχυση στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, στον οποίο δώρισε τα έσοδα ο κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος).

Ο Κωστάρας στο Hall of Fame

Είχε όμως και συγκινησιακή φόρτιση, αφού συνδυάστηκε με την αποχώρηση του Κώστα Τσαρτσαρή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο 33χρονος, παλαίμαχος πια, Τσαρτσαρής δεν το απόλαυσε και εκείνος. Το φινάλε της καριέρας του ήταν το ιδεατό και ύστερα από 11 χρόνια στον Παναθηναϊκό αποχωρεί πλήρης ημερών και τίτλων! Μερικές από τις κορυφαίες στιγμές αυτής της λαμπρής 10ετίας, από τους 21 τίτλους (3 ευρωπαϊκά, 10 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα) πέρασαν από τα video-wall του ΟΑΚΑ με μουσικό χαλί το «Ηall of fame» των Script. Και όντως ο Κώστας Τσαρτσαρής μπήκε στο… Hall of Fame όχι μόνο του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σημερινή τιμή. Περάσαμε 11 καταπληκτικά χρόνια, με πολλές χαρές και λιγότερες λύπες. Ευχαριστώ για τη στήριξη την προσωπική, αλλά περισσότερο για τη στήριξη την ομαδική. Αυτή η ομάδα είναι το καμάρι της Παναθηναϊκής οικογένειας και πρέπει να τη στηρίζουμε πάντα! Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα είσαστε πάντα η οικογένειά μου», είπε συγκινημένος ο Κώστας Τσαρτσαρής που αποθεώθηκε από τους οπαδούς σε κάθε κίνηση του. Από την είσοδο του στο παρκέ, όπου προκλήθηκε… σεισμός ανάλογος εκείνου στην είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη, μέχρι τη στιγμή που τελευταίος όλων πήρε το τρόπαιο του πρωταθλητή στα χέρια.

Δημήτρης,Δημήτρης και Κατερίνα μαζί!

Πρώτος, αλλά ούτε αυτή τη φορά μόνος, το ύψωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκός παρέλαβε από τα χέρια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, κ.Γιώργου Χαλβατζάκη το βαρύτιμο τρόπαιο και αμέσως ζήτησε από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να το υψώσουν μαζί. Εκείνος αρνήθηκε πολλές φορές, όμως η επιμονή του Διαμαντίδη τον έπεισε και αφού ζήτησε και από την ξαδέλφη του, κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου, Κατερίνα να δώσει χείρα βοηθείας, Διαμαντίδης, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Κατερίνα Γιαννακοπούλου σήκωσαν το 55ο τρόπαιο του Παναθηναϊκού, το 33ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του και το 29ο στο ΟΑΚΑ που αποτελεί σπίτι των Πράσινων από το 1995!

Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες με τα μετάλλια στο στήθος, το πάρτι των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης έλαβε σιγά-σιγά τέλος. Η ομάδα αφού έκανε την γνωστή «hola» μπροστά στους οργανωμένους οπαδούς, κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Όλοι εκτός από έναν. Ο Τσαρτσαρής, ο οποίος για πολλοστή φορά αποδεικνύει οτι δεν ξεχνά ποιος του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στον Παναθηναϊκό και εμπράκτως τον στήριζε όλα αυτά τα χρόνια, πέρασε μέσα από το πλήθος και ανέβηκε στα επίσημα για να ευχαριστήσει τους πρεσβύτερους Γιαννακόπουλους. Αγκάλιασε πρώτα τον κ.Θανάση Γιαννακόπουλο με τον οποίο είχαν μια φιλική συνομιλία και αμέσως μετά τον ηγέτη της οικογένειας και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.Παύλο Γιαννακόπουλο.

Που’σαι Παναγιώτη;

Ο πρώτος, ο κ.Θανάσης Γιαννακόπουλος, άνοιξε το παναθηναϊκό πάρτι, όταν κατέβηκε στο παρκέ για να αποδείξει πως είναι πραγματικός Σπαρτιάτης και δεν λησμονεί. Όταν βρει ευκαιρία δίνει τις απαντήσεις του, η οποία σήμερα στο ΟΑΚΑ ήταν… πληρωμένη: «Φίλοι μου αγαπημένοι, σας μιλάει ο Θανάσης. Ο δικός σας ο Θανάσης! Πάνω απ’όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «μπράβο», ένα «ευχαριστώ» σε όλους εσάς, που ήρθατε στη γιορτή μας. Αυτή η γιορτή είναι η δική σας γιορτή, γιατί σταθήκατε κοντά στην ομάδα. Πρέπει πάνω απ’ όλα να συγχαρώ τον προπονητή, τον Αργύρη μας (Πεδουλάκης) και τους παίκτες έναν-έναν. Μα πάνω απ’ όλα τις προσπάθειες του Κώστα Τσαρτσαρή, που για 11 ολόκληρα χρόνια βοήθησε όσο μπορούσε και του αξίζουν ένα μεγάλο «μπράβο» κι ένα «ευχαριστώ» για ό,τι έκανε στον Παναθηναϊκό μας» είπε ο κ.Θανάσης Γιαννακόπουλος που συμπλήρωσε: «Τώρα θα ήθελα να κάνετε ησυχία, γιατί έχω ένα παράπονο που το κρατούσα ένα χρόνο. Πέρυσι τέτοιο καιρό ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ρωτούσε και τραγουδούσε «Πού ‘σαι Θανάση, πού ‘σαι Θανάση; «. Εγώ του απαντάω και του λέω πως είμαι εδώ με την οικογένειά μου, με όλους τους Γιαννακόπουλους. Και σας δίνω μία υπόσχεση. Ευκαιρία είναι να σας δώσω μία υπόσχεση: Ο Παναθηναϊκός θα είναι εδώ για άλλα 10 χρόνια. Ο Παναγιώτης πού θα είναι;».