Eγκρίθηκε ομόφωνα το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το δάνειο, το οποίο θα έχει το μικρότερο δυνατό επιτόκιο, θα αποπληρωθεί σε επτά χρόνια και σε τρεις δόσεις με την εταιρεία που υπογράφει τη δανειακή σύμβαση να είναι η Sortivo International Ltd , η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Γιάννη Αλαφούζου. Μάλιστα έχει ήδη προεισπραχθεί 1,5 εκατ. ευρώ καθώς αυτούς τους μήνες η ΠΑΕ δεν είχε κάποια έσοδα και έπρεπε να τηρηθούν οικονομικές της υποχρεώσεις. Το σημαντικό είναι ότι αν η ΠΑΕ δεν αποπληρώσει το δάνειο, το ποσό που θα περισσέψει θα μετοχοποιείται και μέσω της εταιρείας οι μετοχές θα περνάνε στη Παναθηναϊκή Συμμαχία. Αυτό σημαίνει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα έχει προσωπικές μετοχές στην ΠΑΕ.Παραιτήθηκαν της διαδικασίας στη Γ.Σ. οι Νικόλας Πατέρας, Ανδρέας Βγενόπουλος και οι Πολέμης, Νίκας, Ξυλάς.

Αποχωρώντας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος απάντησε σε ερώτηση «αν δημιουργείται νέο μπλοκ με τον ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες κατά του Ολυμπιακού», απαντώντας:

«Δεν είμαστε εναντίον του Ολυμπιακού ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας, ούτε υπάρχει μπλοκ με τον ΠΑΟΚ. Απλώς, διαφωνούμε με τον τρόπο που η διοίκηση του Ολυμπιακού χειρίζεται τις δυνάμεις που της δίνει η θέση που έχει, διαφωνούμε πάρα πολύ με τον τρόπο που λειτουργεί η Σούπερ Λίγκα, διαφωνούμε ακόμα περισσότερο με την ΕΠΟ. Υπάρχουν ποινικές έρευνες για τη διοίκηση της ΕΠΟ. Πάντως δεν έχουμε μέτωπο κατά του Ολυμπιακού».

Για την συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο αδειοδοτήσεων κ. Τραβέρσο της ΟΥΕΦΑ: «Δεν είναι δημοσιοποιήσιμη. Θεωρώ όμως αδιανότητο να υπάρχει πρόβλημα από την ΕΠΟ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την άδεια καθώς δεν έχει χρέη εκπρόθεσμα και όλα είναι τακτοποιημένα».