Το γκολ του Σαμαρά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσε τη χαρά της νίκης (1-0 εις βάρος της ευχάριστης έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος, του Αστέρα Τρίπολης) στη Βέροια, έξι αγωνιστικές μετά το πρώτο και μοναδικό τρίποντο που έχει φέτος η ομάδα της Μακεδονίας.

Η παρουσία του Γιάννη Μαντζουράκη για πρώτη φορά στον πάγκο της Βέροιας αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τους γηπεδούχους, που νίκησαν έπειτα από σχεδόν δύο μήνες (τελευταία νίκη στις 28 Οκτωβρίου). Παράλληλα η Βέροια ανέκοψε ένα εξαιρετικό σερί του Αστέρα Τρίπολης που «μετρούσε» μόνο επιτυχίες από την τρίτη αγωνιστική και μέχρι χθες, χωρίς να έχει ήττα σε αυτό το διάστημα.

Απέναντι σε ένα ισχυρό σύνολο, όπως αυτό του Αστέρα, ο Γιάννης Μαντζουράκης με την τακτική του κατάφερε να περιορίσει τη δυνατή μεσαία γραμμή της ομάδας του Κάμπος. Έτσι τόσο ο Ροζέριο όσο και ο Μασάντο παίκτες κλειδιά για τη σωστή λειτουργία του Αστέρα, δεν «φάνηκαν» στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορέσει να γίνει απειλητική για την εστία του Τέρολ. Ορισμένα ακόμη στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων ήταν η δύναμη, το πάθος αλλά και η πίστη των γηπεδούχων για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν μάλλον κουρασμένοι, ενώ η απουσία του μόνιμου σκόρερ της ομάδας, του Φιλόμενο, ήταν καθοριστική.

Η Βέροια μπορεί μεν να παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αύξησε όμως τη διαφορά της από τον Εργοτέλη – τελευταίος- ενώ συγχρόνως μείωσε την απόσταση στον έναν πόντο από τον Λεβαδειακό, ο οποίος ισοβαθμεί στη 13η θέση με τον ΟΦΗ. Ο Αστέρας παρέμεινε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς, όμως η διαφορά που τον χώριζε από τον Άρη μειώθηκε στους δύο πόντους.

ΠΑΜΕ ΓΙ΄ ΑΛΛΑ

Ο Γιάννης Μαντζουράκης δήλωσε: «Οι παίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά στο γήπεδο. Έπαιξαν με πάθος και ήθελαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη νίκη. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητα των παικτών μου και πιστεύω πως ευχαριστημένοι πρέπει να έμειναν και οι φίλοι της ομάδας. Από σήμερα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι με τον Πανιώνιο, πάλι στην έδρα μας. Πρόκειται για μία καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, γιατί αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και αυτό το ματς, τότε θα είναι ένα ένα θετικό βήμα προς την ανάκαμψη».

Ο Πάουλο Κάμπος από την πλευρά του τόνισε: «Η Βέροια ήταν καλύτερη, προσπάθησε περισσότερο για τη νίκη και την πήρε δίκαια. Παράλληλα είχε ένα επιπλέον κίνητρο, αφού υπήρχε ένας νέος προπονητής στον πάγκο, κάτι που πάντα λειτουργεί θετικά. Χάσαμε έπειτα από καιρό και είναι φυσιολογικό».