Οσο απολαυστικό ήταν το τοπίο γύρω από το µικρό γήπεδο του Κίτσιµπιλ, εξίσου εντυπωσιακός ήταν ο Παναθηναϊκός στον πρώτο του αγώνα προετοιµασίας. Με τα πόδια «βαριά» από τα χιλιόµετρα που έχουν τρέξει οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια, στην προσπάθειά τους να «χτίσουν» φυσική κατάσταση, αλλά και χωρίς τους διεθνείς του, ο ΠΑΟ νίκησε µε 3-1 τη Βόλσφµπουργκ.

Ο προπονητής των πρωταθλητών χρησιµοποίησε και πάλι το αγαπηµένο του 4-2-3-1, µε τους Μπιάρσµιρ (δεξιά), Καντέ (αριστερά), Σαριέγκι, Μελίσση στην άµυνα, τους Σιµάο, Μαρίνο αµυντικά χαφ, µπροστά τους τούς Γκάµπριελ, Λέτο, Κλέιτον και τον Πετρόπουλο στην κορυφή. Το αξιοσηµείωτο είναι πως οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν εκείνοι που ουσιαστικά βρίσκονται στην «waver list» (παίκτες υπό αποχώρηση). Ο Γκάµπριελ που πέτυχε το πρώτο γκολ, µε εκπληκτικό σουτ στο 8ο λεπτό, ο Ρουκάβινα που έκανε το 3-1 στο 69’ ήταν οι καλύτεροι παίκτες, µαζί µε τον Κλέιτον.

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι νεαροί παίκτες στους οποίους έδωσε χρόνο συµµετοχής ο Νιόπλιας, µε τον Μαυρία σε ρόλο εξτρέµ να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Δεν πρέπει άλλωστε να είναι τυχαίο ότι πήρε τον µεγαλύτερο χρόνο συµµετοχής από όλους τους «µικρούς».

Επόµενο φιλικό του Παναθηναϊκού, που χθες δέχθηκε στο 38’ την ισοφάριση ύστερα από σέντρα του Ζιανί και κεφαλιά του Ντεζάγκα, προηγήθηκε ξανά (2-1) µε αυτογκόλ του τελευταίου, την Παρασκευή στις 19.30

(απευθείας µετάδοση από το Conn-Χ).

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46’ Γκαλίνοβιτς), Μπιάρσµιρ (84’ Μαχλελής), Σαριέγκι, Καντέ, Μελίσσης, Μαρίνος (84’ Φέτσης), Σιµάο (84’ Λαγός), Γκάµπριελ (61’ Μαυρίας), Λέτο (61’ Ρουκάβινα), Κλέιτον (61’ Δηµούτσος) και Πετρόπουλος (69’ Σταµπολζίεφ).

Βόλφσµπουργκ: Χιτς (46’ Λενς), Σέφερ, Σίσερο, Ντζέκο, Ζιανί, Τζόνσον, Μάντζουκιτς, Ρίτερ, Ντεζάγκα, Μάντλουνγκ, Βαρζάλι.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Καµία ουσιαστική εξέλιξη δεν σηµειώθηκε στην προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός για απόκτηση ενός κεντρικού αµυντικού. Σύµφωνα µε χθεσινοβραδινές πληροφορίες δεν αποκλείεται να πραγµατοποιηθεί σύντοµα νέα συνάντηση του Δηµήτρη Γόντικα µε τους εκπρόσωπους του Γκαλάς. Οι µάνατζέρ του µπορεί να ταξιδέψουν εκ νέου στην Αθήνα ώστε να γίνει νέα συζήτηση και να βρεθεί η «χρυσή τοµή» για την ένταξη του γάλλου άσου στο ρόστερ του ΠΑΟ. Παράλληλα, ο Γόντικας συνεχίζει τις επαφές µε τον Κρις που όσο δεν υπογράφει νέο συµβόλαιο στη Λυών, κρατά ζωντανές τις ελπίδες των πρωταθλητών να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους.

Αυτό συνέβη µε τον Ντάνι Φερνάντεθ που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Ο πορτογάλος τερµατοφύλακας θα υπογράψει συµβόλαιο και θα αναχωρήσει για την Αυστρία.

ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ

Αφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και εκµεταλλεύτηκαν τον χρόνο που τους έδωσε ο Νιόπλιας, µε τον Μαυρία σε ρόλο εξτρέµ να ξεχωρίζει!