Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κάρτα Visa –πιστωτική ή χρεωστική –στο ψηφιακό πορτοφόλι της Vodafone και να πληρώνουν τα προϊόντα-υπηρεσίες που αγοράζουν με το έξυπνο κινητό τους (smartphone) θα έχουν σε λίγο καιρό οι συνδρομητές της εταιρείας.

Η υπηρεσία αυτή, η οποία θα λειτουργεί με κάρτα Vodafone NFC SIM, θα είναι διαθέσιμη για έναν μεγάλο αριθμό smartphones Android.

Για τη χρήση της υπηρεσίας ο συνδρομητής θα πρέπει:

l Να εισαγάγει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας στην εφαρμογή του ψηφιακού πορτοφολιού της Vodafone, όπου θα αποθηκεύονται στην Vodafone NFC SIM με διαφορετικό όνομα από αυτό της κάρτας, για λόγους ασφαλείας.

l Να επιβεβαιώσει ότι είναι οι κάτοχος της συγκεκριμένης κάρτας, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία πιστοποίησης της Visa (Verified by Visa).

Στη συνέχεια θα μπορεί να πληρώνει με το κινητό του τηλέφωνο, περνώντας απλά τη συσκευή πάνω από ένα τερματικό, το οποίο θα δέχεται ανέπαφες πληρωμές. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορεί να ελέγχει και το ιστορικό των πληρωμών του μέσω του κινητού τηλεφώνου του, χρησιμοποιώντας το όπου κι αν βρίσκεται.

Οι πληρωμές χρεώνονται αυτόματα από τις επιλεγμένες κάρτες, οι οποίες προστατεύονται με έναν καθορισμένο από τον χρήστη τετραψήφιο κωδικό για υψηλότερης αξίας συναλλαγές.

Οι πληρωμές με κάρτες μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού της Vodafone άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές αγορές από τις αρχές του μήνα, και σύντομα θα έρθουν και στη χώρα μας.

Σήμερα στην Ελλάδα κυκλοφορούν 211.000 κάρτες της Visa που υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές (contactless cards) με τα υποστηριζόμενα σημεία για τέτοιου τύπου συναλλαγές να έχουν φθάσει σε όλη τη χώρα τα 7.000.

Πάντως ήδη, σύμφωνα με στοιχεία της Visa, για κάθε 5 ευρώ αγορών το 1 ευρώ αφορά online συναλλαγές. Η συνολική δαπάνη στην Ελλάδα για συναλλαγές μέσω του Ιντερνετ με τη χρήση καρτών Visa ξεπέρασε πέρυσι τα 700 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 20% σε σχέση με το 2013.

Samsung – Microsoft

Συνεργασία στην κινητή τηλεφωνία

Εφαρμογές της Microsoft και στις Android συσκευές της σχεδιάζει να προεγκαταστήσει η Samsung, καθώς οι δύο εταιρείες προχωρούν σε μια πιο στενή συνεργασία.

Αρχικά, οι χρήστες των νέων κινητών Samsung Galaxy S6 και Galaxy S6 edge θα έχουν προεγκατεστημένα στη συσκευή τους προγράμματα όπως τα OneNote, OneDrive και Skype. Τα Samsung Galaxy S6 και Galaxy S6 edge θα διαθέτουν επιπλέον δωρεάν μνήμη 100 GB για δύο χρόνια, χάρη στις cloud υπηρεσίες του Microsoft OneDrive.

Από τον ερχόμενο Ιούνιο η Samsung σχεδιάζει να προσθέσει και τα προγράμματα Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive και Skype σε επιλεγμένα Samsung Android tablets.

Επίσης, οι επιχειρήσεις που θα προμηθεύονται συσκευές μέσω του επίσημου εταιρικού δικτύου πωλήσεων της Samsung θα έχουν πρόσβαση σε τρεις εκδόσεις του Office 365 – Business, Business Premium και Enterprise – μαζί με το πρόγραμμα ασφαλείας ΚΝΟΧ της Samsung.

Το πακέτο υπηρεσιών θα περιλαμβάνει επιπλέον και ειδικό πρόγραμμα εγκατάστασης από τη Samsung, ώστε να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με τα προϊόντα, ενώ παράλληλα θα προσφέρει συνεχή υποστήριξη.

Wind

Ευρυζωνικό Ιντερνετ νέας γενιάς

Μια νέα εμπειρία οικιακού γρήγορου Ιντερνετ που μεταβάλλει το σπίτι σε τόπο διασκέδασης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας με όλο τον ψηφιακό κόσμο προσφέρει στους πελάτες της η Wind, μέσω της υπηρεσίας VDSL.

Η υπηρεσία Wind VDSL είναι διαθέσιμη στους ήδη πελάτες σταθερής Wind ως add-on στο υφιστάμενο πακέτο τους, με επιπλέον 10 ευρώ τον μήνα, ώστε να μπορούν να αναβαθμίσουν εύκολα την εμπειρία σύνδεσής τους στο Ιντερνετ.

Η υπηρεσία VDSL εγγυάται υψηλές ταχύτητες και αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σύνδεσης, προσφέροντας καλή σχέση τιμής/ προϊόντος. Μετρήσεις πελατών που βρίσκονται ήδη στο δίκτυο VDSL της Wind έδειξαν κατά μέσο όρο:

l Τουλάχιστον 3 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες στο download και στην περιήγηση στο Διαδίκτυο.

l Τουλάχιστον 9 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες στο upload.

Οι νέοι πελάτες που ενδιαφέρονται για την υπηρεσία Wind VDSL μπορούν να επιλέξουν το πακέτο που τους ταιριάζει περισσότερο μεταξύ των λύσεων που τους προσφέρει η Wind σταθερή. Σήμερα η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες VDSL σε περισσότερα από 850.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Ψηφιακό shopping therapy

Πλέον οι online συναλλαγές αντιστοιχούν στο 20% της συνολικής δαπάνης που πραγματοποιείται με τη χρήση των καρτών Visa. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της εταιρείας αναμένουν ότι μέσα στο 2015 θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη των διαδικτυακών συναλλαγών, κυρίως με την έναρξη λειτουργίας του ψηφιακού πορτοφολιού V.me by Visa το 2015