Το iPhone 6 αναμένεται να παρουσιάσει η Apple στην καθιερωμένη εκδήλωση για τους δημοσιογράφους, στις 9 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Η αινιγματική πρόσκληση της εκδήλωσης προδιαθέτει το κοινό για την παρουσίαση νέων προϊόντων, καθώς στο εξώφυλλο αναγράφεται μόνο η ημερομηνία που συνοδεύεται από τη φράση «μακάρι να μπορούσαμε να πούμε περισσότερα».

Οι θαυμαστές της εταιρείας ήδη αγωνιούν για τις νέες αποκαλύψεις, που αναμένεται να περιλαμβάνουν ένα νέο μεγαλύτερο iPhone με οθόνη 4,7 ιντσών. Στόχος της εταιρείας είναι να ανταγωνιστεί τα smartphones μεγαλύτερου μεγέθους που κυκλοφορούν στην αγορά από εταιρείες όπως οι Samsung, LG, HTC, Sony και Microsoft.

Μάλιστα φημολογείται και η παρουσίαση ενός δεύτερου iPhone με ακόμα μεγαλύτερη οθόνη 5.5 ιντσών.

Η παρουσίαση του νέου iPhone λέγεται πως θα εστιάσει στη βελτιωμένη σύνθεση της οθόνης της συσκευής από ζαφείρι, που θα την κάνει πιο σκληρή και ανθεκτική στις γρατσουνιές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το σύστημα ανεφοδιασμού της εταιρείας, η Apple ενδέχεται να δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση του κοινού για τη νέα οθόνη.

Στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση της εταιρείας αναμένεται και η παρουσίαση του νέου λογισμικού iOS8 για το iPad, που θα περιλαμβάνει πολλά καινούργια χαρακτηριστικά μεγαλύτερης ευελιξίας και αλληλεπίδρασης με την επιφάνεια εργασίας και τα λάπτοπ της εταιρείας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το iPhone 6 θα είναι το σημαντικότερο προϊόν της Apple, σημειώνοντας εξαιρετική πορεία στην παγκόσμια αγορά. Θα υπάρξει πολύ μεγάλη ζήτηση εξαιτίας της προτίμησης των χρηστών στις συσκευές μεγάλου μεγέθους, που έγιναν δημοφιλείς από τα κινητά Android και Windows.

Η Apple πρόκειται επίσης να λανσάρει μία νέα σειρά έξυπνων ρολογιών τύπου «smartwatch» ως απάντηση στην αντίστοιχη σειρά της Google. Παραμένει όμως ακόμα άγνωστο εάν η παρουσίαση του νέου αυτού εγχειρήματος θα αποτελέσει μέρος της επικείμενης εκδήλωσης του Σεπτεμβρίου.