«Φτάνει πια». Αυτόν τον τίτλο έχει η ανάρτηση Μητσοτάκη στο facebook με την οποία κάνει έκκληση στους συντοπίτες του Κρητικούς να σταματήσουν να οδηγούν απερίσκεπτα στους δρόμους του νησιού. Δύο σοβαρά θανατηφόρα τροχαία που έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη στάθηκαν αφορμή για την παρέμβαση του αρχηγού της ΝΔ.

Ο Κυριάκος δεν διστάζει να τα… ψάλει στους συμπατριώτες οδηγούς. «Είμαι πολύ θυμωμένος και θα το γράψω όπως το αισθάνομαι και δεν με νοιάζει αν με παρεξηγήσουν οι συντοπίτες μου. Στην Κρήτη πολλοί οδηγούν άθλια. Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό. Αν είναι μαγκιά αφού έχεις κατεβάσει καμιά δεκαριά κούπες να βγεις στον δρόμο και να οδηγείς σαν τρελός» γράφει σε δραματικό τόνο. Στηλιτεύει τη λιγοστή παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και την πολύ κακή κατάσταση του Βόρειου Οδικού Αξονα της Κρήτης. Προσθέτει, όμως, ότι όλα αυτά «δεν μπορεί να είναι δικαιολογίες για μια οδική συμπεριφορά που συχνά θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως όποιον κάθεται στο τιμόνι. Και η κρητική λεβεντιά και υπερηφάνεια δεν εκδηλώνεται με τον καλύτερο τρόπο όταν τρέχουμε σαν τρελοί και παραβιάζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο…».

Μάλιστα, παραθέτει και την προσωπική του εμπειρία με τον γιο του στο τιμόνι και εκείνον συνοδηγό, στα Χανιά, καταλήγοντας στην έκκλησή του: «Η καρδιά μου τρέμει σε κάθε βραδινή του έξοδο. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα αισθάνονται χιλιάδες γονείς που περιμένουν με αγωνία τα παιδιά τους να γυρίσουν κάθε βράδυ… Συντοπίτες μου, ξυπνήστε! Προσωπικά δεσμεύομαι ότι το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη θα είναι πρώτη προτεραιότητα. Για την οδική ασφάλεια έχουμε ήδη, μετά από εκτενή διαβούλευση, καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων. Και ναι, ο Βόρειος Οδικός Αξονας, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα γίνει. Είναι προσωπική μου δέσμευση».