«Κρίμα που δεν ήρθες στην Ελλάδα ως πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντησή τους στη Βαρσοβία. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα έρθει κάποια στιγμή ως ιδιώτης –και τότε θα ζητήσει και τη συμβουλή Τσίπρα για το πού να πάει.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε σε πηγαδάκι που είχαν στήσει ο έλληνας και ο καναδός πρωθυπουργός. «Εσείς είστε νέοι και αντέχετε, εγώ σε λίγο βγαίνω στη σύνταξη» τους είπε και απομακρύνθηκε.

Αλέξης Τσίπρας και Τζάστιν Τριντό είχαν μία εγκάρδια συνομιλία, με τον καναδό πρωθυπουργό να χαιρετά στα ελληνικά τον έλληνα ομόλογό του. Ο Τσίπρας τον ρώτησε από πού ξέρει τα ελληνικά κι εκείνος απάντησε ότι διατηρεί στενές επαφές με την ελληνική κοινότητα του Καναδά που τον στηρίζει.

Ο Τσίπρας τού είπε τότε ότι γνωρίζει πως επισκέφθηκε μικρός με τον πατέρα του την Ελλάδα, καθώς ο Πιερ Τριντό υπήρξε κι εκείνος πρωθυπουργός του Καναδά και μάλιστα κατά τη θητεία του είχαν γίνει και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μόντρεαλ.

Εκείνο που παρέλειψε να πει ο έλληνας Πρωθυπουργός στον ομόλογό του είναι μία ιστορία που του είχαν αφηγηθεί νωρίτερα οι συνεργάτες του από το Μαξίμου. Οταν ο Πιερ Τριντό επισκέφθηκε την Αθήνα επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη τού έγινε η παραδοσιακή ξενάγηση στην Ακρόπολη. Ο Τριντό είχε μαζί του τον γιο του Τζάστιν ο οποίος, ζωηρό αγοράκι τότε, κλώτσησε τον Ράλλη φέρνοντας σε αμηχανία τον πατέρα του που αναγκάστηκε να τον χαστουκίσει.

Ο Τσίπρας λοιπόν μετά το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό πλέον Τζάστιν, που είναι τρία χρόνια μεγαλύτερός του, έλεγε στους συνεργάτες του ότι αισθάνθηκε αμηχανία να του θυμίσει το συγκεκριμένο περιστατικό.